Összekerült a Vasas és az Eger az Euroligában

2008.11.09. 15:19
A férfi vízilabda Euroligájában a legjobb 16 között összekerült a Vasas az Egerrel, miután a két magyar együttest ugyanabba a csoportba sorsolták vasárnap Budapesten. A LEN-kupában viszont kedvezett a szerencse a magyar csapatoknak.

Azonos csoportba került a férfi vízilabda Euroliga két főtáblás magyar csapata, a TEVA-VasasPlaket és a ZF Eger, és ebben a kvartettben szerepel még a szerb Partizan Beograd és a francia CN Marseille.

Érthetően, egyik magyar csapatnál sem voltak túlzottan elégedettek a sorsolás kimenetelével. "A Vasast egyszerűen ki kéne venni az Euroligából, és nem lenne semmi gond - reagált mérges-ironikus stílusban Gerendás György, az egriek vezetőedzője az MTI-nek. - A Vasassal két éve is együtt voltunk, az angyalföldiek tavaly a Honvéddal, az idén megint velünk kerültek össze, szóval bosszantó."

Földi László, a Vasas vezetőedzője se volt boldog, hogy megint honfitársakkal kell versengeni a nyolc közé jutásért: "Különös hagyományt folytatunk, az biztos, jó lenne, ha nem ismétlődne évről évre ugyanaz. Mindenesetre van még a miénknél is nehezebb négyes, amellett reméljük, hogy úgy sikerül majd tavasszal lezárni a csoportmeccseket, hogy abból a magyar vízilabda egésze profitál, s persze sikerül továbbjutnunk a negyeddöntőbe, mert ez a cél."

A 16-os főtábla csoportküzdelmei november 22-én vagy 23-án indulnak, a kvartettekből az első két helyezett jut tovább a nyolc közé.

Ugyanakkor viszonylag könnyű ellenfeleket kaptak a magyar csapatok a LEN Kupában, ahol a 8 közé jutásért a Honvéd a görög Vuliagmenivel vív meg oda-vissza alapon, míg az egyenes kieséses szakasz másik hazai érintettje, a Szeged a montenegrói Cattaróval csap össze.

Az első mérkőzéseket november 22-én vagy 23-án, a visszavágót pedig december 13-án vagy 14-én rendezik. A Szeged idegenben, a Honvéd otthon kezd.