3 góllal vertük Ausztráliát az Unicum Kupán

2009.07.10. 21:20 Módosítva: 2009.07.10. 21:20
A római világbajnokság előtti utolsó felkészülési torna első meccsén az utolsó percben lőtt két góllal győzött a vízilabda-válogatott.

A pekingi olimpián egy góllal verte a pólóválogatott Ausztráliát, az erőviszonyok alapján hazai sikert ígért a péntek esti meccs a Margitszigeten.

Biros Péter, a háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány pazar ejtésével, szakadó esőben indult a meccs a Hajós uszodában, a második magyar gólt Kiss Gergely lőtte ballal. A vendégek gyorsan megkapott három emberelőnyükből kettőt értékesítve egyenlítettek, Varga Dániel szabaddobásgóljára is jött válasz, a nyitó negyed után döntetlen volt a meccs.

A második nyolc perc Kiss pattintott bombájával kezdődött (4-3), pontatlanságok, rontások, a támadó csapatot sújtó kontrák, a vitatható bírói döntések miatt azonban hosszú ideig nem esett gól. A meccs nyolcadik találata már jóval a nagyszünet után esett, a center Kis Gábor volt eredményes (5-3).

Biros érvénytelenített gólja után közelebb jöttek az ausztrálok (5-4), Varga Dénes és Kiss G. két gyors góljával 7-4-re elhúzott a magyar csapat.

Az utolsó negyed elején két gólt lőttek a vendégek (7-6), ráadásul Biros ötméteresét védte a kapus. A támadójáték akadozott, de Szécsi Zoltán jól védett. Bő egy perccel a vége előtt labdaszerzés után a megúszó Biros javította hibáját: pompásan ejtett az ausztrál hálóba, majd Varga Dénes is bevette az ellenfél kapuját (9-6), így ha nehezen is, de megérdemelt magyar győzelem született.

Szombaton előbb ausztrál-német mérkőzés lesz 17:45-től, majd este fél 8-tól a magyar és a németeket 8 góllal verő szerb válogatott játszik a tornagyőzelemért.

Eredmények

Magyarország-Ausztrália 9-6 (3-3, 1-0, 3-1, 2-2), a magyar góldobók: Kiss G. 3, Biros, Varga Dénes 2-2, Varga Dániel, Kis G. 1-1

A másik mérkőzésen Szerbia-Németország 14-6 (3-2, 4-1, 2-1, 5-2)