Szerbekkel hangolnak a vb-re a pólósok

2009.07.10. 12:06
A hétvégi Unicum Kupa mellett jövő szerdán még játszik egy edzőmeccset a világbajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott. A csapat szeretné itthon tartani a kupát, ha már márciusban a szerbek elvitték.

Tizennegyedszer rendezik meg a vízilabda Unicum Kupát a Margitszigeten, a magyar férfi válogatott utolsó előtti fellépése következik a jövő vasárnap kezdődő római világbajnokság előtt. Két közepesen nehéz ellenfél mellett – Németország, Ausztrália – az örök rivális szerbekkel is megmérkőzik Kemény Dénes válogatottja. A kapitán a torna után jelöli ki tizenhárom fős vb-csapatát, három embert kell majd kihagynia.

A szakvezető úgy látja, a felkészülésben késésben vagyunk, de ennek nincs igazán nagy jelentősége, mert a vb-n a legkönnyebb csoportba kerültünk – Kanada, Németország, Dél-Afrika mellé –, vagyis a formába hozás lényegében még folytatódhat Olaszországban.

A játékosok önbizalmának különösen jót tenne, ha legyőznék a szerbeket – a másik két csapatot kötelező, még egyszer nem fordulhat elő az, ami a Bukarestben –, mert régóta nem sikerült. Az egri Volvo Kupán is nagy meccset játszott a két ország március elején, döntetlen lett a vége, de a végső győztes a szerb válogatott lett, összesítésben egy góllal.

Ismét hazai közönség előtt jó lenne visszavágni a szokottnál talán gyengébb ellenfélnek. A vb-n ezúttal nem tartják topfavoritnak a gárdát.

A magyar csapatban ott lesz a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán, Biros Péter és Kiss Gergely is, ők alighanem a vb-keretben is benne lesznek.

A balkezes Madaras Norbert formájáért sem kell aggódni, a hét elején a Montenegró elleni kétkapus edzéseken már ontotta a gólokat. Visszatérhet a csapatba Szivós Márton, aki az olimpiát kihagyta, rajta kívül még többen bizonyíthatják, érdemes számolni velük.

Az Unicum Kupa műsora

péntek: Németország–Szerbia 17:45 ó, Magyarország–Ausztrália 19:30 ó
szombat: Ausztrália–Németország 17:45 ó, Magyarország–Szerbia 19:30 ó
vasárnap: Szerbia-Ausztrália 9:45 ó, Magyarország-Németország 11:30 ó

A magyar keret: Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Eger) – kapusok

Biros Péter (Eger), Gór-Nagy Miklós (Budva), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Kiss Gergely (Primorac Kotor), Madaras Norbert (Pro Recco), Mátyás Zoltán (FTC), Szivós Márton (Honvéd), Török Béla (Szeged), Varga Dénes (Vasas), Varga Dániel (Vasas), Varga II. Zsolt (Eger) - mezőnyjátékosok