Vízilabda OB I.: szegedi győzelem a bronzmeccsen

2010.05.08. 19:26

Simának mondható 2 gólos sikerrel kezdte a férfi vízilabda ob I harmadik helyéért kiírt rájátszásos szakaszt szombaton a Szeged a vendég FTC ellen.

Az alapszakaszban elért harmadik helyének köszönhetően a bajnoki bronzéremért zajló párharcot hazai medencében kezdő csongrádi alakulat szerezte meg a vezetést háromszoros olimpiai bajnok centere, Molnár Tamás révén. Aztán viszont - a felek dicséretesen stabil védekezésnek betudhatóan, illetve más nézőpontból a támadójáték kölcsönös gyengesége miatt – már csak egy-egy találat esett itt is, ott is a nagyszünetig.

Gólzápor a folytatásban sem következett be, de azért a találatínség megszűnt, miután a hazaiak 2-2 után 6-2-re elléptek a zöld-fehérektől. A Fradinak a negyedik negyedben hajrájában akadt még fellángolása (6-4), ám a Szeged győzelmét nem tudta meggátolni. A második összecsapást szerdán (19 ó) vívják a csapatok a Népligetben.

Vodafone férfi ob I, rájátszás a 3. helyért, 1. mérkőzés:
Szeged-Beton VE - FTC-Fisher Klíma 6-4 (1-1, 1-0, 3-1, 1-2)
góldobók: Török, Molnár 2-2, Vindisch, Kuncz 1-1, illetve Weszelovszky 2, Mátyás, Czigány 1-1 Az egyik csapat két győzelméig tartó sorozat állása: 1-0 a Szeged javára.