A Vasas férfi vízilabdásainak jövőre is a bajnoki cím a cél

2010.09.29. 13:25

A Vasas férfi vízilabdacsapata az új idényben is bajnok akar lenni, és a hazai kupagyőzelemmel együtt további alapvető cél a legjobb nyolc közé jutás az Euroligában.

Erről azon a szerdai sajtótájékoztatón esett szó, amelyen aláírták az új névadó főtámogató, a magyar piacon húsz esztendeje jelen levő biztosítási cég és a pólócsapat, a TEVA-Vasas-Uniqa közötti együttműködési megállapodást. A szerződés, amelyet Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke és Othmar Michl, az Uniqa Biztosító Zrt. vezérigazgatója látott el kézjegyével, két évre szól, s ugyancsak a 2012-es, londoni olimpiáig érvényes szerződést kötöttek a játékosokkal is.

Akik között öt új van, miként öt pólós - köztük négy olimpiai bajnok - távozott a csapattól - adott számot a pillanatnyi helyzetről Földi László vezetőedző: "Nem lehet más a célunk egy ilyen erős gárdával, mint a bajnokságot megnyerni, de ez nem lesz könnyű, nagyon jó csapatok vannak az ob I-ben, az Eger mellett a Szegedről, a Szolnokról, a Honvédról és a Fradiról sem szabad elfeledkezni. Amellett a mi csapatunknak még össze kell állnia, ezért az elején lehetnek gondjaink. Jellemző, hogy még nem tudtunk együtt edzeni kompletten, mert a régi-új játékosunk, a kétszeres olimpiai bajnok Steinmetz Barnabás, és a háromszoros olimpiai aranyérmes Kiss Gergely is vállműtéten esett át, és még nem alkalmas teljes értékű munkára. De velük nagyot erősödtünk, akárcsak Miho Boskoviccsal, a minapi zágrábi Európa-bajnokságot megnyerő horvát válogatott csapatkapitányának leigazolásával."

Markovits László azt hangoztatta, hogy kivételes helyzetben van a vízilabdacsapat, amelyet az elmúlt évtizedben "hihetetlen szponzori háttér segít", és hogy a tíz év sikerei nagy mértékben a támmogatóknak köszönhetőek. Az ügyvezető elnök az MTI kérdésére elmondta, hogy a hazai bajnokság és kupa megnyerése alapvető elvárás, miként a nemzetközi porondon minimális cél az Euroliga negyeddöntőjébe jutás.