Döntetlenbe menekült a női pólócsapat

2011.07.21. 08:59

A kazahok magabiztos legyőzése (21-6) és a világbajnok amerikaiaktól elszenvedett brutális vereség (7-16) után az olimpiai címvédő Hollandiával sokkal szorosabb meccset játszott a magyar női vízilabda-válogatott.

Az elején megugrott az ellenfél, hiszen 3-1-es holland előnnyel lett vége az első nyolc percnek. A félidőig már nem esett gól, ami csak azt jelezte, hogy a védekezés felkeményedett.

A harmadik negyed döntetlenjével 6-4 lett oda, de ekkor már voltak biztató jelek a támadójátékban, ami még inkább igaz volt a záró nyolc percre. A magyar csapat öt gólt lőtt, és kiharcolta a 9-9-es döntetlent.

Az önbizalomnak feltétlenül jót tehet ez a döntetlen, bár azt az elején tudtuk, ha nem nyernek Merész András tanítványai, akkor - a súlyos amerikai vereség miatt - csak a harmadik továbbjutó hely elérhető.

A nyolc közé jutásért Ausztrália vár a magyarokra, és egyúttal egy nem könnyű mérkőzés. Merész elvárta a legjobb nyolcba jutást, de a megfiatalított csapatnak ehhez is bravúr kell. Ausztrália nem annyira kiemelkedő, Kanadától kikapva érte el csoportja második helyét.

Magyarország-Hollandia 9-9 (1-3, 0-0, 3-3, 5-3)

A nyolcaddöntő programja:

6:10 ó: Hollandia - Új-Zéland
9:30 ó: MAGYARORSZÁG-Ausztrália
10:50 ó: Oroszország-Kuba
15 ó: Spanyolország-Kína