Gólesővel negyeddöntős a vízilabdacsapat

2011.07.22. 12:44

Első meccsén Montenegrót, utána Kazahsztánt verte, a spanyolok ellen a csoportelsőség volt a tét a férfi vízilabda-válogatottnak pénteken.

Az első negyed rögtön a spanyolok góljával indult, nem tudtuk megszerezni a vezetést, háromszor is egyenlítettünk, de 3-3 után elhúztak kettővel. A vége előtt mégis sikerült kiegyenlítenünk, Hárai hármat is dobott.

A második negyedben sem adták könnyen magukat a spanyolok, de 8-8-nál, a félidő előtt Hosnyánszky lőtt hatalmas gólt, előnnyel mehettünk a szünetre.

A harmadik negyed elején még egyenlítettek a spanyolok, de aztán miénk volt a meccs, feljavult a védekezésünk, először Madaras, aztán Biros dobott gólt, 11-9-re mentünk.

Az utolsó negyed harmadik percében már hárommal vezettünk, hiába jöttek fel a spanyolok egy gólra, akkor már rég tudni lehetett, meglesz a meccs.

12-11-re nyertünk, ezzel csoportelsők lettünk a vb-n, Kanadával vagy az Egyesült Államokkal játszunk az elődöntőért. Csak kedden, addig pihenhet a csapat.

A csoport másik meccsén a montenegróiak a papírformának megfelelően simán, 16-5-re verték a kazahokat, ezzel a spanyolok előtt másodikként zártak. 

Magyarország-Spanyolország 12-11 (5-5, 4-3, 2-1, 1-2)

A magyar góldobók: Hárai, Madaras 3-3, Biros 2, Varga Dénes, Kiss G., Szivós, Hosnyánszky 1-1