Natália
2 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Megszűnt az UTE vízilabda-szakosztálya

2011.09.25. 12:02

A férfi vízilabda-bajnokság egyik osztályában sem indít csapatot a legsikeresebb magyar klub, az Újpesti TE.

A Nemzeti Sport vasárnapi számában arról ír, hogy az élvonalból tavasszal kiesett csapat nem vesz részt a másodosztály küzdelmeiben, de még a harmadik vonalban sem, és a klubvezetők megerősítették, hogy az UTE vízilabda-szakosztálya "kvázi megszűnt".

Őze István, az UTE elnöke a lapnak elmondta, hogy azért nem indítanak csapatot a bajnokságban, mert nem sikerült megteremteni a szükséges szponzori hátteret. Hangsúlyozta, nincsenek köztartozásai a szakosztálynak, s hogy ne is legyenek, éppen azért döntöttek úgy: nem szerepeltetik együttesüket sehol. "A vízilabdacsapat hetven-nyolcvan millióba kerülne, nem volt rá keret. Csak azért nem akartuk csinálni, hogy adósságokat halmozzunk fel. Ez olyan egyesület, amely annyit költ, amennyije van" - nyilatkozta Őze István, aki azt is jelezte, hogy ha sikerül az anyagi hátteret előteremteni, jövőre újra beneveznek.

A BEK-aranyérmes, idehaza 26-szoros bajnok, 19-szeres kupagyőztes klub korábbi játékosai közül tavaly a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, illetve Vincze Balázs és Dala Tamás átvette volna a szakosztályt, ám az UTE vezetőivel nem tudtak megállapodni. "Amit az UTE reagált a mi segítségünk elutasítása után, az minket igazolt. Ők azt gondolták, hogy az új finanszírozási rendszerrel nyereségessé tudják tenni a vízilabdát, noha mi megmondtuk, a vízilabda nem olyan sportág, amelyből pénzt tud termelni egy klub. Nem derülhetett ki, jó volt-e az ötletünk, de igazolja, hogy változtatásra van szükség" - nyilatkozta Benedek az újságnak.

Őze István ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy szívesen fogadták Benedekék megkeresését, akik azonban másik Újpestet akartak. "Nem úgy van, ahogyan ők elmondják" - mondta a klubvezető, aki szerint a szakosztály megszűnéséhez a tervezett új uszoda felépítésének meghiúsulása is hozzájárult.