Ervin
14 °C
22 °C

A Honvéd is csoportelsőként a 16 között

2011.10.09. 13:40

A Szolnok után a Honvéd is csoportgyőztesként lépett tovább a legjobb 16 közé a férfi vízilabda Eurokupában. A Honvéd 17 góllal verte a Würzburgot

A két csapat közti tudáskülönbség a mérkőzés elején nem jött ki azonnal, az álmos kezdés után aztán lassan beindult a magyar csapat. Különösen - a második félidőben már pihenő - Szivós Márton játszott nagyszerűen, aki az első negyedben háromszor volt eredményes, végül négy gólig jutott, de remekelt Tóth Márton és a válogatott center, Hárai Balázs is, a fiatalok közül pedig az öt találattal záró Angyal Dániel dicsérhető. A Würzburg összesen négy gólra volt képes, és sokat elárul az erőviszonyokról, hogy csak a harmadik negyed hajrájában, 23 percnyi játék után, 17-0-nál szépített.

Két sikerrel a Honvéd csoportgyőztesként lett tagja a LEN-kupa örökébe lépett Eurokupa nyolcaddöntős mezőnyének. A továbbjutókat jövő vasárnap sorsolják össze, s mivel mind a Szolnok, mind a Honvéd elsőként jutott tovább, így csak csoportmásodikat, vagyis elvben gyengébb ellenfelet kaphat, egymással nem kerülhet szembe a két magyar.

Eredmény, N csoport, 3. nap : Groupama-Honvéd - Würzburg (német) 21-4 (6-0, 6-0, 6-1, 3-3). A magyar góldobók: Angyal 5, Szivós, Tóth 4- 4, Hárai, Hangody, Salamon 2-2, Kovács P., Kovács R. 1-1

A csoport végeredménye: 1. Groupama-Honvéd 6 pont, 2. Sturm 2002 3, 3. Würzburg 0. Az első kettő folytathatja a 16 között.