Bajban a címvédő Vasas vízilabda csapata

2012.09.04. 16:16
Már megvolt a megegyezés, amikor az osztrák biztosító váratlanul felfüggesztette szponzorációt. 50 milliót buktak.

Névadó szponzor nélkül maradt a Vasas pólócsapata egy hónappal a szezon kezdete előtt. A bajnoki címvédő klub elnöke, Markovits László szerint nehéz helyzetben vannak, de igyekeznek pótolni a veszteségeket.

A vízilabdások és az osztrák biztosító között már megszületett a megállapodás a következő idényre érvényes támogatásról, amikor az UNIQA bejelentette, hogy felfüggeszti a magyarországi szponzorációs tevékenységeit a biztosítótársaságokat sújtó különadó bevezetése miatt. Információink szerint 50 millió forinttól esett így el a klub, ami az éves költségvetés harmada.

„Tudomásul kell venni, a gazdasági válság megszorításra kényszeríti a cégeket, ahol a döntéshozók abszolút racionálisan döntenek. A döntés olyan tekintetben is rosszkor jött, hogy a mi szemszögünkből nagyon későn született meg, hiszen már kialakult a hazai és nemzetközi versenynaptár, valamint aláírt szerződéseink vannak a játékosainkkal. Azonban nem neheztelhetünk egy cégre, amely hosszú ideig támogatta és segítette a klubunkat" - mondta a Vasas SC elnöke.

Markovits bízik benne, hogy találnak megoldást arra, hogy a Vasas pólócsapata továbbra is a topon maradhasson, a törölközőt a nehéz helyzet ellenére pedig biztos nem fogják bedobni. „Korai lenne még konkrétumokról beszélni, közös tehervállalásra lesz szükség, ezt mindenkinek figyelembe kell vennie. Azon dolgozunk, hogy mindenki számára elfogadható megoldást találjunk" - fogalmazott Markovits, aki reméli, hogy a vízilabdát szerető cégek között lesz olyan, amely csatlakozni fog hozzájuk.

Dr. Faragó Tamás olimpiai bajnok elmondta, korábban is éltek már át nehézségeket, ezért biztos benne, hogy most sem lesz másképp, de a játékosoknak is el kell fogadniuk a jelenlegi fizetési helyzetet. „A pólósoknak tudomásul kellene venniük, hogy a klubnál most a vágyak helyett a realitások diktálják a feltételeket, de úgy gondolom – ismerve a magyar valóságot –, még új fizetési feltételek mellett is érdemes a Vasasnál folytatni a pályafutásukat."

Az 1945-ben alakult férfi vízilabda szakosztály az elmúlt hat évben ötször nyerte meg a bajnokságot, összesen tizennyolcszoros magyar bajnoknak mondhatja magát. Kétszeres BEK-, háromszoros KEK-győztes, és tizenötször nyert Magyar Kupát.