Nyertek a szegedi pólósok a BL-ben

2012.09.26. 18:54 Módosítva: 2012.09.26. 18:58

Sikeresen mutatkozott be a Szeged férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligájában szerdán. Az ellenfél a berlini Spandau 04.

Az újszegedi sportuszoda nyitott medencéjében, 400 néző előtt szálltak vízbe a csapatok. Kiderült az utolsó pillanatban a fehérorosz Vityebszk visszamondta a szereplést, így ötcsapatosra fogyott a csoport.

A háromszoros olimpiai bajnok center, a végül három gólig jutó Molnár Tamás szerzett előnyt a hazaiaknak, de előbb 2-1-re, majd - már a második negyed elején - 3-2-re a több német válogatott pólóst is felvonultató vendégek vezettek. A játékrész hajrájára a BL legutóbbi kiírásában negyeddöntős csongrádi csapat fordított (4-3).

A harmadik negyed közepére 6-3-ra vezetett a hazai együttes, a németek még 6-5-re felzárkóztak, de Molnár kapufás góllal 7-5-re módosított, majd - már a negyedik negyedben - megúszásból beállította a 8-5-ös végeredményt.

Az Eger október 6-án mutatkoznak be az oroszországi Volgográdban. A Szeged ugyanaznap szintén idegenben, Romániában, a Nagyvárad otthonában lép fel.

A csoportokból a körmeccsek zárultával az első négy helyezett jut tovább a legjobb 16-ba. A nyolcaddöntőben minden csoportelső a neki kisorsolt csoportnegyedikkel, a második helyezett pedig a harmadikként végzettel csap össze. Az e párokból továbbjutók kerülnek be az elődöntős mezőnybe, a Final Fourba.

Eredmény, Bajnokok Ligája, D csoport, 1. forduló

A-Híd Szeged VE - Spandau 04 (német) 8-5 (2-2, 2-1, 2-1, 2-1)
---------------------------------------------------------------  
a magyar csapat góldobói: Molnár T. 3, Juhász Zs., Kayes, Varga P., Somogyi, Kiss Cs. 1-1