Keményt keresik külföldről, de elnök is lehet

2012.10.16. 12:54

A magyar vízilabda-válogatott honlapja összefoglalta, mi várhat a sportágra decemberben, amikor új elnökséget és új elnököt is kellene választania a szövetség közgyűlésének.

A kétszeres olimpiai bajnok kapus, a még mindig aktív Gergely István már bejelentette: szívesen vezetné a szövetséget.

A jelenlegi elnök, dr. Martin György egyelőre még nem döntött, pályázna-e újra. Az európai szövetség alelnöke ugyanakkor egy sejtelmes mondatot elejtett: „Ha én választhatnék időpontot, akkor 2014 végéig csinálnám, ha adva vannak a körülmények."

Mindkét pályázatot jelentősen befolyásolhatja, ha a válogatottal három olimpiát nyerő dr. Kemény Dénes bejelentené: ő is ringbe száll.

Kemény-búcsú

Kemény Dénes, a férfi  vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya ahogy az az olimpia után várható volt, szeptember végén bejelentette, nem folytatja munkáját a nemzeti csapatnál. Kemény irányításával a magyar vízilabda-válogatott háromszor nyert olimpiai bajnokságot, az idei, londoni nyári játékokon viszont csak ötödik lett. Utódja Benedek Tibor vagy Mátéfalvy Csaba lehet a kapitányi pozícióban.

Külföldi ajánlatai mellett előfordulhat, hogy a magyar vízilabda jövőjének alakításából veszi ki a részét, a szövetség elnökeként - ha a klubok döntő többsége erre felkéri, írta a portál.