Volvo-kupa: a válogatott legyőzte Kanadát is

2013.02.16. 18:59

A juniorválogatott pénteki legyőzése (13-7) után Kanada ellen is nyert a magyar férfiválogatott a Volvo-kupáért kiírt kecskeméti nemzetközi vízilabdatornán.

A torna szombati második meccsén az első negyed közepéig kellett várni a hazai nyitógólra, amely végül Bátori Bence emberelőnyben ért el, majd az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert duplázta meg az előnyt (2-0). A kanadiak még a szünet előtt szépítettek (2-1).

A második nyolc percben Kis Gábor centerből, Bátori pedig akcióból volt eredményes, ám a kanadaiak kiegyenlítettek (4-4). A nagyszünetre mégis kétgólos előnnyel vonulhatott el a magyar csapat, miután Hosnyánszky és Kis is újból megvillant (6-4).

A harmadik negyedet viszont a vendégek kezdték jobban, akik emberelőnyből szépítettek (6-5). A  magyar együttes is sorra elpuskázta lehetőségeit. Jellemző adat, hogy az addigi tíz emberelőnyös szituációból mindössze egyet volt képes góllal befejezni. Már csupán 21 másodperc volt vissza a játékrészből, amikor végre javult a helyzet: a balkezes Vámos Márton a kanadai kapuba bombázott (7-5).

A befejező negyednek éppen a fele pergett le, amikor eldőlt a mérkőzés: Kis harmadik centergóljával 8-5-re módosult az eredmény, s innen már nem volt visszaút a kanadaiak számára.

Eredmény:
Magyarország-Kanada 8-5 (2-1, 4-3, 1-1, 1-0)
a magyar góldobók: Kis G. 3, Bátori, Hosnyánszky 2-2, Vámos 1