Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Benedek mindenkit kipróbálna a Volvo-kupán

2013.02.12. 15:44

A magyar férfi vízilabda-válogatott múlt hónapban hivatalba lépett szövetségi kapitánya számára jó lehetőséget kínál új játékosok kipróbálására a Kecskeméten péntektől vasárnapig tartó nemzetközi torna, amelyet - hetedik alkalommal - a Volvo-kupáért írtak ki.

Benedek Tibor elmondta, hogy 18 játékossal készülnek, ahol a nemzeti csapat ellenfele a román és a kanadai válogatott, továbbá a magyar juniorválogatott lesz.

"Szeretném, ha mindenki vízbe kerülhetne a kupán, az pedig, hogy minél kevesebb találatot kapjunk, fontosabb szakmai cél annál, mint hogy minél több gólt lőjünk például a junioroknak" - fogalmazott a kapitány-.

Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária ügyvezető igazgatója bejelentette: - a sportági utánpótlást is támogató cég a kecskeméti esemény minden magyar gólja után 70 ezer forintot ajánl fel,é s az így befolyt összeget a szövetség tehetséggondozásra fordítja.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, felidézte, hogy Debrecenben indult a nemzetközi sorozat, és a tornának Kecskemét másodjára lesz a házigazdája. Hozzátette: bízik benne, hogy egyszer majd megint lesz olyan Volvo Kupa, amelyen a világbajnok és az olimpiai bajnok játszik egymással.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere annak a reményének adott hangot, hogy az idei torna hozzájárul a magyar válogatott formába hozásához, s további sikereihez, így már az év fő eseményén, a nyári, barcelonai világbajnokságon. Hangsúlyozta továbbá, hogy gyakorlatilag a mostani négyes tornával debütál a tavaly átadott, európai színvonalú városi fedett uszoda.

A 7. Volvo-kupa programja:

péntek:
Románia-Kanada 17.00
Magyarország-Magyar juniorválogatott 19.00

szombat:
Magyar juniorválogatott-Románia 15.00
Magyarország-Kanada 17.00

vasárnap:
Magyar juniorválogatott-Kanada 9.30
Magyarország-Románia 11.30