Csodás svédcsavar indította meg az Egert

2013.05.21. 19:42
A férfi vízilabda bajnoki döntő harmadik meccsén is legyőzte az Eger a Szolnokot, amivel története második bajnoki címét szerezte. A harmadik meccsen 10-9 lett.

Nyéki Balázs pontos pattintása nyitotta a meccset, majd az Eger előnyt kapott, Seman pedig egyenlített. Innen nagy hullámzás jött a félidőig, mert előbb három gólt lőtt a Szolnok, amire néggyel válaszolt a hazai csapat.

4-1-es szolnoki vezetésnél Kovács István időt kért, érezte, hogy kulcsfontosságú támadás következik, mert ha elhúznak négy találattal a tizedik percben, azzal már lehet okosan gazdálkodni.

Az Eger azonban kitűnően védekezett, a következő támadásnál azonban Bátori hat méterről tökéletes svédcsavarral bombázott a léc alá. Ez a nagyszerűen helyezett labda egycsapásra megindította az Egert, elmúlt a görcs, elillant az idegesség. Rögtön a következő hazai támadásnál Biros vette észre Gór-Nagyot, aki a léc alá juttatta a labdát.

3-4-nél ismét emberelőnyben volt a Szolnok, de ez is kimaradt, Bátori pedig a túloldalon egyenlített. Lőrincz pedig már a vezetésről gondoskodott, ami nem lehetett volna meg, ha a kettős előnyben nem zárt volna tökéletesen az egri védelem.

A harmadik negyed elején újra Bátori célzott pontosan, majd a Biros Gór-Nagy kapcsolat működött remekül, utóbbi pedig hat méterről nagy gólt lőtt. A hatalmas fordulat még inkább tetőződhetett volna, de Lőrincz emberelőnyben sokat késlekedett, míg a víz alatt visszaúszó Aleksic lecsapott a kezére, egyúttal a labdára.

Marnitz klasszikus centergólja után Salamon bombázta ki a jobb felsőt, így maradt a három gólos különbség (8-5), ami a negyed végéig meg is maradt, mert Varga II és Hosnyánszky is előnyből, a szélről volt eredményes.

A zárónegyed első szolnoki előnyénél Kovács időt kért, a Szolnok belőtte, Marnitz viszont felesleges gesztikulált a bírónak, amiért kiállították, Salamon ezt kihasználta, 10-7-ről pedig már képtelenség volt visszajönni.

Még ha Gocsics távoli lövése pontos is volt, illetve Szécsi egy könnyű labdánál hibázott is. A 10-9 azt jelenti, valamennyi meccsen egy góllal volt jobb az Eger.

Még sohasem sikerült vidéki csapatnak, hogy a férfiak és a nők is bajnoki címet ünnepeljenek a sportágban.

ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép 10-9 (1-3, 4-1, 4-2, 1-3)
góldobók: Bátori 3, Gór Nagy 2, Salamon 2, Varga Zs. 1, Lőrincz 1, Seman 1, illetve Hosnyánszky 2, Nyéki 2, Gocic 2, Marnitz 1, Pásztor 1, Kovács O. 1