Miniszter lesz a verekedős szerb pólós

2013.09.03. 19:15

Befejezi sportpályafutását a világ egyik legjobb vízilabdázója, Vanja Udovicsics, miután tisztséget vállalt a szerb kormányban.

A magyar sportági szövetség honlapja, a www.waterpolo.hu keddi közlése szerint Udovicsics lesz Szerbia új ifjúsági és sportminisztere, távozásával gyengül a szerb válogatott.

A  31 éves játékos a válogatottal kétszer nyert világbajnokságot, de van vb-ezüstje és -bronza is.

Amellett háromszoros Európa-bajnok, kétszeres világkupa-győztes, és hétszer ünnepelhetett Világliga-elsőséget. Olimpián kétszer szerepelt bronzérmes csapatban, és játszott abban a válogatottban is, amely 2004-ben, az athéni döntőben kikapott a magyaroktól.

Eddig csak félhivatalos volt a felkérés, hétfő este azonban megerősítették: Vanja Udovicsics lesz Szerbia új ifjúsági- és sportminisztere. Az új kormányban tizenegy miniszter kezdi meg a munkáját.

Udovicsics a Partizan Belgrádban kezdte a pólózást, később játszott a Jadran Herceg Noviban, a Possilipo Napoliban, az olasz Pro Reccóval pedig kétszer megnyerte az Euroligát. A Mladost Zagreb csapatában két évet húzott le, majd hazatért, és legutóbb a Radnyicki Kragujevaccsal lett LEN Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes Szerbiában.

A magyarok nemcsak játékáról, de durvaságáról is ismerik Udovicsicset, 2010. januárjában egy edzőmeccsen társaival együtt Kis Gáborra támadt, majd pár hónappal később Steinmetz Ádámot is durván lekönyökölte.