Egy kocsmában előkerül az ellopott arany

2013.09.30. 09:05

Hiába a 200 ezres nyomravezetői díj, egyelőre nincs nyoma Molnár Endre ellopott olimpiai aranyérmének.

A kapus 1976-ban a győztes magyar vízilabda-válogatott tagja volt, itthon ötször választották a sportág legjobbjának. Még szeptember elején törtek be hozzá. Ő, valamint egy lelkes szurkoló ajánlotta fel ezt a pénzt annak, aki tud segíteni.

Mivel ebben a kérdésben maga az első, aki megkeres, nyugodtan mondhatom, nincs sok bizodalmam, hogy előkerüljön. A lelkemből kitéptek egy darabot, a feleségemet is megviselte a betörés, de történtek már ennél nagyobb tragédiák az életben. Ha sírnék, azzal sem lenne jobb, mert változtatni már nem tudunk rajta

– mondta Molnár.

A rendőrség nem jelentkezett a helyszínelés óta, a biztosító sem jelentkezett, kíváncsi lesz, ők hogyan állapítják meg a kárát.

molnár
Fotó: Waterpolo.hu

Elképzelésem sincs, mekkora értéke lehet egy ilyen éremnek, vagy a többinek, ami szintén az életem részét képezi, és amikkel összenőttem a pályafutásom alatt. Külön biztosítást nem kötöttünk rájuk, csak mint különleges tárgyak szerepelnek a biztosításban. Nincs ötletem, mennyibe kerülhet, igazából nem is lehet ezt felbecsülni. Azt tudom csak, hogy volt egy kanadai úszónő, aki ugyanígy járt, mint én, és neki kétezer dollárért csináltatott újat a helyi olimpiai bizottság.

Nem ő az első az 1976-os csapatból, akit megfosztottak érmétől, Szívós István is hasonlóan járt, de az övé végül előkerült. A kardvívó Horváth Zoltán aranya ugyancsak eltűnt, de később az is meglett.

Nem hiszem, hogy beolvasztották, mert még tört aranynak sem menne el, hiszen csak arannyal van befuttatva. Javarészt ezüstből készült. Valószínűbbnek gondolom, hogy valamelyik kocsmában majd egyszer csak előkerül valakinek a nyakában

– szomorkodott a négy olimpiát is megjárt bajnok.

A 76-os aranyérme mellett 72-es ezüstje, világbajnoki aranya, két ezüstje és két Eb-aranya is a tolvajé lett.