Árpád
-2 °C
4 °C

Nehéz csoportban a férfi pólósok az Eb-n

2014.03.09. 13:48

Kisorsolták a hazai rendezésű vízilabda Európa-bajnokság csoportjait vasárnap délután Budapesten, a világbajnok magyar férfiválogatott Szerbiával, Németországgal, Franciaországgal, Horvátországgal és Spanyolországgal került össze.  

Benedek Tibor csapatát a második kalapból húzták, az olaszokkal nem kerülhetett össze, az első kalapban a legutóbbi Eb döntősei, Szerbia és Montenegró szerepeltek.  

A szövetségi kapitány a vlv.hu-nak azt mondta, az első háromban kell végezni. „Még a görögöket kaphattuk volna a németek helyett, akkor aztán a lehető legrosszabb sorsolás valósul meg. Ez nagyon erős csoport, óriási küzdelem lesz a csoportelsőségért és még az első háromba kerülni se lesz könnyű. Annak örülök, hogy rögtön a spanyolokkal kezdünk, ez meg is határozhatja majd a csoportbeli további sorsunkat. A későbbiekkel egyelőre nem foglalkozunk, egyelőre az a legfontosabb, hogy az első három hely valamelyikén végezzünk" - mondta Benedek.

A magyar csapatból Varga Dániel az MTVA-nak értékelt a sorsolás után. "Nagyon erős csoportban vagyunk, de komolyak a céljaink, hogy elsők legyünk, ahhoz minden meccset meg kell nyerni. A csoportmeccsek segíthetnek abban, hogy az egyenes kieséses szakaszra készen álljunk. Olyan ellenfelekkel játszunk, akiket ha megverünk, az önbizalmat adhat nekünk."

A női válogatottat a Görögországgal, Hollandiával és Nagy-Britanniával sorsolták össze. 

A csoportok első helyezettje automatikusan bejut az elődöntőbe, míg a második helyezettek a harmadik helyen végzettekkel meccselnek a négy közé jutásért.

A tornát július 14. és 27. között rendezik, a helyszín a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda lesz. 

A csoportbeosztás:

A női torna:

A csoport: Görögország, Magyarország, Hollandia, Nagy-Britannia

B csoport: Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Franciaország

Férfi torna

A csoport: Montenegró, Olaszország, Görögország, Románia, Oroszország, Grúzia

B csoport: Szerbia, Magyarország, Németország, Horvátország, Franciaország, Spanyolország 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?