Nehéz csoportban a férfi pólósok az Eb-n

2014.03.09. 13:48

Kisorsolták a hazai rendezésű vízilabda Európa-bajnokság csoportjait vasárnap délután Budapesten, a világbajnok magyar férfiválogatott Szerbiával, Németországgal, Franciaországgal, Horvátországgal és Spanyolországgal került össze.  

Benedek Tibor csapatát a második kalapból húzták, az olaszokkal nem kerülhetett össze, az első kalapban a legutóbbi Eb döntősei, Szerbia és Montenegró szerepeltek.  

A szövetségi kapitány a vlv.hu-nak azt mondta, az első háromban kell végezni. „Még a görögöket kaphattuk volna a németek helyett, akkor aztán a lehető legrosszabb sorsolás valósul meg. Ez nagyon erős csoport, óriási küzdelem lesz a csoportelsőségért és még az első háromba kerülni se lesz könnyű. Annak örülök, hogy rögtön a spanyolokkal kezdünk, ez meg is határozhatja majd a csoportbeli további sorsunkat. A későbbiekkel egyelőre nem foglalkozunk, egyelőre az a legfontosabb, hogy az első három hely valamelyikén végezzünk" - mondta Benedek.

A magyar csapatból Varga Dániel az MTVA-nak értékelt a sorsolás után. "Nagyon erős csoportban vagyunk, de komolyak a céljaink, hogy elsők legyünk, ahhoz minden meccset meg kell nyerni. A csoportmeccsek segíthetnek abban, hogy az egyenes kieséses szakaszra készen álljunk. Olyan ellenfelekkel játszunk, akiket ha megverünk, az önbizalmat adhat nekünk."

A női válogatottat a Görögországgal, Hollandiával és Nagy-Britanniával sorsolták össze. 

A csoportok első helyezettje automatikusan bejut az elődöntőbe, míg a második helyezettek a harmadik helyen végzettekkel meccselnek a négy közé jutásért.

A tornát július 14. és 27. között rendezik, a helyszín a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda lesz. 

A csoportbeosztás:

A női torna:

A csoport: Görögország, Magyarország, Hollandia, Nagy-Britannia

B csoport: Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Franciaország

Férfi torna

A csoport: Montenegró, Olaszország, Görögország, Románia, Oroszország, Grúzia

B csoport: Szerbia, Magyarország, Németország, Horvátország, Franciaország, Spanyolország