Nem akarok álszent lenni, igenis izgultam

2014.07.15. 09:21

Magyarország 12-9-re verte a spanyolokat a budapesti Európa-bajnokság nyitómeccsén. A csapatkapitány Varga Dániel öt gólt lőtt, rossz megoldást szinte nem is választott a második negyedtől.

„Nem akarok álszent lenni, ezért őszintén elmondom, igenis izgultam a meccs előtt és ezzel a társaim is alighanem így voltak. Nem számítottam az öt gólra, inkább úgy mondanám, bíztam benne. Helyenként imponáló teljesítményt nyújtva, magabiztosan nyertünk, igazi csapat volt a miénk. Voltak azonban a játéknak olyan elemei, amik nem sikerültek jól, azt várom, hogy a franciák ellen már ezeken a területeken is előrelépünk, és meccsről meccsre folyamatosan javulunk, hiszen az ilyen tornák erről szólnak. Nem szeretnék egy momentumot kiemelni, mert az torzítaná az összképet” - értékelt.

Hozzátette, folyamatosan készültek erre a találkozóra, régóta beszéltek róla egymás között, mert ilyen teljesítményt szerettek volna nyújtani.

Benedek Tibor szövetségi kapitány kijelentette: nagyon elégedett. „Feszült voltam, és most is az vagyok. Ez jól is van így. A feszültségem kellett a játékosoknak is, hogy újra gólt lőjünk, mert az ellenfél jött, rajtunk volt, nem engedhettünk ki. Tudtam, hogy az első negyed nehéz lesz, de szerencsére meg tudtunk nyugodni benne. A közönség innentől már nem fog sokkszerűen hatni a játékosokra. A franciák ellen az okozhat gondot, hogy még soha nem játszottunk velük. Leesett rólunk az első meccs terhe, nem szabad megnyugodnunk.”

Nagy Viktor a határozottságot és az erőt emelte ki, ami sugárzott a csapatból. És ha voltak is jó szakaszai, védései egymás után, saját hatékonyságával nem elégedett. A csapat támadásai ugyanakkor tetszettek neki.

Madaras Norbert úgy gondolta, hogy az elején voltak nehézségeik, de miután bemelegedtek, és megszokták a légkört, onnantól kézben tartották a meccset. Kiemelte, hogy a spanyol egy jó csapat.

Szivós Márton annyit mondott, hogy a csapat teljesítményével természetesen elégedett, az önmagáéval viszont sohasem az, így ezúttal sem.

Kedden fél kilenctől a franciák jönnek, csütörtökön pedig a szerbek.