Gyula
7 °C
20 °C

Bár Benedek távozott, Kemény Dénes maradhatott

2016.10.22. 12:58

További négy évre - ellenjelölt nélkül, nyílt szavazással -  újra Kemény Dénest választották meg a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnökének a szombati közgyűlésen, írja az MTI. A közgyűlést éppen azon a héten tartották, amelyen Bendek Tibor szövetségi kapitány távozott a férfi válogatott éléről.

A küldöttek társelnöknek ismét Beck Györgyöt választották, a két alelnök pedig Vári Attila és a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás lett. A 12 tagú elnökségbe bekerült Benedek Tibor is. Tagja lett a testületnek a szintén háromszoros olimpiai aranyérmes Biros Péter is.

Az elnökség összetétele:

Benedek Tibor, Biros Péter, Boros Tamás, Faragó Tamás, Gergely István, Hoffmann Tamás, Kovács István, Magyar József, Nyíri Zoltán, Pázmányi Gábor, Szívós István, Tóth Sándor

Az új elnökség a közgyűlést követően megtartott első ülésén Hesz Mátét főtitkárnak, a tisztet eddig betöltő Nemcsik Balázst pedig ügyvezetőnek választotta.

A férfi szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban a testület úgy határozott, hogy következő, várhatóan novemberi ülésén dönti el, milyen szisztéma szerint választja ki a válogatott szakvezetőjét - vagyis kijelöl-e valakit, vagy pályázatot ír ki a tisztségre.