Tíz év után megválik BL-győztes edzőjétől a szolnoki pólócsapat

2018.06.12. 10:48

Távozik posztjáról Cseh Sándor, a férfi vízilabda ob I.-ben idén ezüstérmes Szolnoki Dózsa vezetőedzője, akinek helyét a csapat eddigi játékosa, a szerb Zivko Gocics veszi át, írja az MTI.

Cseh Sándor 2008 óta dolgozott Szolnokon, a 2014/15-ös idénytől vette át a csapatot, ami az utóbbi években dominált is itthon. Három Magyar Kupát, három bajnokságot és egy Bajnokok Ligáját is nyert a Dózsa.

„Cseh Sanyi tíz éve van velünk, köszönjük neki az évtizednyi közös munkát és az együtt megélt sikereket! Azonban úgy tűnik, edzőként ő sem tudott úrrá lenni a negatív folyamatokon, és a csapat és a közte lévő viszony is megváltozott. Még nem ért véget a bajnoki rájátszás, amikor ő maga is arról beszélt, hogy már nem tud újat mondani a csapatnak, nem tudja őket motiválni. Ezért döntöttem el, hogy változásra van szükség, és a szerződése lejárta után már nem hosszabbítunk. A csapatnak és neki is új impulzusokra van szüksége" – mondta egy Vlv.hu-s interjúban Nyerges Zsolt, a szolnoki vízilabdacsapat tulajdonosi alapítványának alapítója.

Idén a Szolnok az ob I. döntőjében 2-0-s hátrányból egyenlített a Ferencvárossal szemben, de az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc ötödik mérkőzését elveszítette.

A Bajnokok Ligájában címvédő Szolnok idén az ötödik helyet szerezte meg. Jövőre is az elvárás a csapattól, hogy a itthon az első háromban legyen és bejusson a BL-ben is a nyolc közé. Új játékosokat is igazolnak. Viktor Rasovic (Jug Dubrovnik), Djordje Lazics (Partizan Beograd), Angyal Dániel (ZF-Eger) érkezik.