Bíró Attila: Nem kell kétségbe esni a hatodik hely miatt

2019.06.10. 20:12

A magyar női vízilabda-válogatott csak hatodik lett a hazai rendezésű világliga szuperdöntőben, Bíró Attila szövetségi kapitány szerint ugyanakkor nem kell kétségbe esni emiatt: elsősorban a védekezéssel voltak problémák, ezt pedig még lehet korrigálni a négy hét múlva kezdőd vb-ig – írja az MTI.

Mindig is komoly energiákat fordítottunk a védekezésre, még akkor is, ha kikaptunk egy-egy szoros mérkőzésen. Most nekem is meglepő volt, hogy a mérkőzések bizonyos szakaszaiban törékenyek voltunk hátul, a nekünk kedvezőtlen játékvezetői ítéleteket pedig rosszul reagáltuk le, és könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfeleinknek.

– mondta a szakember az M1 egyik műsorában.

A magyarok a csoportkörben előbb a legutóbbi két olimpián és a világbajnokságon győztes amerikaiaktól, majd az oroszoktól is kikaptak, a kanadaiakat viszont gólzáporos meccsen legyőzték. A hollandok elleni negyeddöntőben aztán ismét vereséget szenvedett a csapat, így csak az 5-8. helyért folytathatta szereplését. A kínaiakat sikerült megverni, az ausztráloktól viszont kikapott a válogatott, így hatodik helyen fejezték be a tornát.

Bíró szerint nem kell kétségbe esni, mert szenzációsan játszó, csak a döntőben alulmaradó olasz csapatot idén már kétszer is legyőzte a csapat, ráadásul a torinói Európa Kupán idegenben verték meg őket. A szakember szerint a világbajnokságig hátralevő négy hétnek elégnek kell lenni arra, hogy összerántsák a védekezésüket.

A válogatott most egy hét pihenőt kapott, a jövő héten viszont folytatódik a közös munka: előbb az Európa-bajnok holland, az olasz és a magyar Universiade-válogatott társaságában szerepelnek egy négyes tornán, aztán a dél-koreai Kvangdzsuban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs vb előtt Japánba utaznak, ahol a házigazdák mellett az ausztrálokkal edzenek majd. A csapat július 11-én utazik át a Koreai Köztársaságba, ahol három nappal később a házigazdák ellen kezdi a vb-t.