8-1 után jött a magyar feltámadás, de ez sem volt elég

2019.11.19. 23:16 Módosítva: 2019.11.19. 23:17

A magyar női vízilabda-válogatott hétgólos hátrányból egyenlített, de végül ötméteresekkel kikapott Spanyolország vendégeként a világliga európai selejtezőjének keddi nyitómeccsén– írja az MTI.

A magyar csapat borzasztóan kezdte a meccset: az első félidőben egyetlen gólt tudtak lőni, a harmadik negyed vége előtt pedig már 8-1–re vezetett a spanyol csapat. Pont emiatt sokáig úgy tűnt, hogy Bíró Attila együttese súlyos vereségbe szalad bele a világbajnoki ezüstérmes otthonában, ekkor azonban jött a nem várt feltámadás, és 180 fokos fordulatot vett a játék képe.

A magyarok sorozatban szerezték a gólokat, a védekezés is összeállt, így a magyar csapat két perccel a vége előtt kiegyenlített. Újabb gól már nem születtet, így jöhettek az ötméteresek, ahol a magyarok közül hárman is hibáztak, a spanyoloktól viszont csak ketten hagyták ki a maguk büntetőjét, így végül mégis behúzták a meccset.

Bíró Attila tanítványai így is egy ponttal gazdagodtak. A világliga európai selejtezőjében hét csapat érintett, mindenki hat mérkőzést játszik – hármat otthon, hármat idegenben. A magyarok még Oroszországba és Görögországba utaznak, majd a jövő évi folytatásban Hollandiát, Olaszországot és Franciaországot fogadják. A szuperdöntőt június 9. és 14. között, később kijelölendő helyszínen tartják, amelyre három csapat kvalifikálja magát Európából.

Női világliga európai-selejtező, 1. forduló

  • Spanyolország-Magyarország 11-10 (2-0, 4-1, 2-3, 0-4, 3-2) - ötméteresekkel