A koronavírus miatt eshet ki az Eurokupából az egri pólócsapat

2020.02.27. 18:23 Módosítva: 2020.02.27. 19:33

Jövő szombaton nyithat ki az egri Bitskey Aladár Uszoda, amelyet a koronavírus veszélye miatt zártak be, így a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata három nappal korábban nem tud kiállni az olasz Brescia elleni Eurokupa-elődöntő visszavágójára, és kiesik a sorozatból. 

Szécsi Zoltán, a klub ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta, így nem tudnak pályát biztosítani a párharc második meccsére – ráadásul a bezárás óta edzeni sem tudnak. Ellehetetlenítették őket, holott senki sem beteg a csapatból. A Brescia 5-0-s végeredménnyel fogja kapni a mérkőzést, játék nélkül.

Múlt szombaton az első mérkőzésen Észak-Olaszországban, a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont terület közelében 6-3-ra nyertek az olaszok, ez után zárták be az egri létesítményt, elővigyázatosságból. 

A városi önkormányzat csütörtöki közleménye szerint az országos koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzzsel történt egyeztetés után született meg a döntés a nyitás új időpontjáról, amelynek feltétele, hogy nem betegszik meg senki. 

A kommüniké hangsúlyozza, „nincs tudomás vírus jelenlétéről, így ez a lépés kizárólag a megelőzést és Eger lakosainak biztonságát szolgálja”. (MTI)  • Tippek
  • Babaváró hitel