Benedek Tibor minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől visszavonult

D  AS20150608014
2020.05.04. 09:45 Módosítva: 2020.05.04. 09:55

A háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor közleményben tudatta, hogy május 1-jétől visszavonult minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől, és már csak szurkolóként lesz jelen a következő években. 

„Jelen közleményen kívül semmilyen nyilatkozatot nem kívánok tenni, döntésem oka kizárólag magánjellegű" – írta a 47 éves Benedek, aki az UVSE szakmai igazgatója és edzője is volt.

„Külön köszönet minden fiatal sportolónak, akiket taníthattam vagy szerencsés esetben a mesterük lehettem. Szerettem Mester lenni, megkaptam tőle szinte ugyanazt az örömet, mint játékosként és büszke vagyok a csapatra amelyikkel másfél szezont együtt dolgoztam. Összességében elmondhatom, hogy szövetségi kapitányként és utánpótlás edzőként is mindent megkaptam, amit megkaphattam, sajnos mindent nem nyerhettem meg, de nem akarok telhetetlennek látszani" – írta Benedek. 

 Az edző azt is írta, hamarosan bejelentik, ki irányítja helyette a felnőtt csapatot az UVSE-nél. 

(Borítókép: Benedek Tibor szövetségi kapitányként a férfi vízilabda-válogatott edzésén Budapesten a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. június 8-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)