Megnevezték a vízilabdától visszavonuló Benedek Tibor utódját

2020.05.05. 14:25

A háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor hétfőn közleményben tudatta, hogy május 1-jétől visszavonult minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől, és már csak szurkolóként lesz jelen a következő években. Döntésének oka magánjellegű, írta a 47 éves Benedek, az UVSE szakmai igazgatója és edzője is volt.

A klub kedden jelentette be, hogy Benedek Tibor helyét Vincze Balázs veszi át. 

Furcsa érzésem van! Játékosként én passzoltam Tibinek, most tőle kaptam egy átadást. Igyekszem gólra váltani, ahogy Ő tette ezt megszámlálhatattlan alkalommal. Jó érzés újra újpesti klub kötelékébe tartozni

- nyilatkozta a kinevezésről Vincze. 

Vincze Balázs 1978-ban kezdett vízilabdázni az Újpestnél, többszörös magyar bajnok, 1993-ban LEN-kupát, majd egy évvel később Bajnokok Ligáját és európai Szuperkupát nyert a csapattal. A válogatottal kétszer lett Európa-bajnok, három olimpián is kint volt. Edzőként a BVSC-t, a Szegedet és az OSC-t irányította. 2018-tól  az U12-U15 korosztály szövetségi kapitányaként és az utánpótlás bizottság tagjaként dolgozott.

A klub hétfőn Facebook-posztban köszönte meg Benedek Tibor munkáját. 

Kedves Mester! Az elmúlt 3 és fél év alatt felbecsülhetetlen értéket adtál az UVSE-nek szakmailag és emberileg is. A vezetésed alatt 32 arany-, 20 ezüstéremmel, illetve egy LEN kupagyőzelemmel gazdagodtunk. Nem mellesleg újradefiniáltad a vízilabda-utánpótlás fogalmát, a világ legerősebb bajnokságának felsőházába jutó álomcsapatot építettél, többnyire gimnazistákból. Több száz gyerek és fiatal sportoló személyes példaképe lettél, akik mind kaptak tőled valamit. 

- olvasható az elnök, Lovas Péter által jegyzett szövegben.