Megszerezte első bajnoki góljait Benedek Tibor 15 éves fia, Mór

2023.04.23. 12:28
A Vasas győzött a Szolnok ellen a férfivízilabda ob I alapszakaszának 26., utolsó fordulójában szombaton, ezzel megőrizte harmadik helyét a tabellán. A KSI ugyan kikapott, de Benedek Mór megszerezte első góljait a pontvadászatban.

„Az elmúlt két-három hétben kicsit elfáradtunk, de most egy igazi döntőt játszottunk a Szolnok ellen, nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Harmadikok vagyunk, ez volt a terv, most pedig nyugodtan tudunk készülni a Savona ellen” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának Slobodan Nikic, a Vasas trénere.

A Tisza-partiak ugyanakkor a 9–7-es vereség nyomán visszaestek a negyedikről az ötödik helyre, és pozíciójukat a Szeged otthonában győztes Honvéd foglalta el.

„Nagyon boldog vagyok, hogy bejutottunk az elődöntőbe egy ilyen erős bajnokságban. Ez kilenc év után sikerült a Honvédnak, amire nagyon büszke vagyok. A játékosaim teljesítménye fantasztikus volt az alapszakaszban, az elődöntővel egyelőre még nem foglalkozunk, most egy kicsit örülünk” – mondta ugyancsak az M1-nek Szivós Márton vezetőedző.

Az esti programban játszott meccsek közül meglepetést hozott a Miskolc–Kaposvár-találkozó, amelyet a vendégegyüttes nyert meg egy góllal. A Szentes–UVSE-találkozó döntetlennel ért véget.

A KSI 18–10-re kikapott az OSC-től, a tíz találatból pedig kettőt a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor fia, Benedek Mór szerzett, aki 15 évesen először volt eredményes a bajnokságban.

Az elődöntőben FTC–Honvéd- és OSC–Vasas-meccseket rendeznek, mindkettőt a pályaválasztó 6–0-s pontelőnyről kezdheti, azaz az egyik fél 7. pontjáig tartó párharcot rögtön lezárhatja.

Szintén 7 pontig tartó csatát (az egymás elleni eredményeket magukkal hozzák) vívnak 5.-8. és 6.-7., illetve az alsóházban 9.-12. és 10.-11. párosításban.