Zalánkiék könnyed győzelemmel lettek ismét a legjobbak

2023.06.04. 13:25
Zalánki Gergő csapata, az olasz Pro Recco megvédte címét a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában – számolt be róla az MTI.

Az olasz sztáregyüttes a belgrádi nyolcas döntő szombati fináléjában – többek között a magyar válogatott négy gólt szerző balkezesének klasszis játékával – 14–11-re nyert a házigazda Novi Beograd ellen.

A Recco összességében a 11. sikerét aratta ebben a sorozatban, egymást követő harmadik alkalommal diadalmaskodott, erre korábban csak a jugoszláv Mladost Zagreb volt képes 1968 és 1970 között.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő (Belgrád):

döntő:

Pro Recco (olasz)–Novi Beograd (szerb) 14–11 (4–1, 5–4, 4–4, 1–2)

A két csapat egy évvel ezelőtt ugyanitt találkozott egymással - igaz, akkor a fedett uszodában -, és a Recco végül ötméteresekkel diadalmaskodott. A hős pedig az öt gólt szerző Zalánki volt, aki 12 másodperccel a vége előtt egyenlített, majd az utolsó büntetőt értékesítette. Harmadszor fordult elő a sorozat történetében, hogy egymást követő két évben ugyanaz a két csapat vívja a finálét.

Ezúttal az olaszok annak ellenére vezettek rendkívül magabiztosan 9–5-re a nagyszünetben, hogy a második negyedben négy percig eggyel kevesebben voltak a vízben, mert Gonzalo Echeniquét videózás után brutalitás miatt kiállították.

A harmadik játékrészben a házigazda kétszer is két gólra kapaszkodott fel, de Zalánki és Francesco Di Fulvio gondoskodott arról, hogy a záró nyolc percre visszaálljon a négytalálatnyi különbség (13–9).

A zárónegyedben a Novi Beogradnak már nem maradt esélye, a Recco rendkívül könnyedén diadalmaskodott. Ez egyébként mindhárom belgrádi találkozójáról elmondható, a negyeddöntőben a Ferencvárost 8–4-re, az elődöntőben pedig a Vuliagmenit 12–8-ra győzte le.