Világbajnoki címet nyert az U20-as magyar vízilabda-válogatott

2023.06.17. 19:56
A magyar férfi vízilabda-válogatott aranyérmet szerzett az U20-as világbajnokságon, a romániai Otopeniben.

Kovács Róbert együttese a szombati döntőben a címvédő szerbekkel csapott össze. A két csapat a csoportküzdelmek során már találkozott egymással, akkor a magyarok ötméteresekkel 17–15-re győztek.

A finálé szoros első negyedet hozott, a folytatásban azonban fölénybe került a magyar csapat, amely a hátralévő három játékrészt megnyerve magabiztos, ötgólos diadalt aratott.

VIGVÁRI VINCE ÉS TÁTRAI DÁVID EGYFORMÁN HÁROM GÓLLAL JÁRULT HOZZÁ A DÖNTŐBELI SIKERHEZ.

„Működött a formaidőzítés, mostanra gyorsultunk fel teljes sebességre, mostanra lettek a legkoncentráltabbak a fejek, bár egy döntőben igazából nem az a lényeg, hogy játszunk, hanem hogy a végén kinek a neve mellett van legalább eggyel több gól. Most több lett, mert ma egészen kivételes szintet értek el a srácok, indult a kiváló kapusteljesítménnyel, és a második negyed második felére nagyon komolyan összeállt a védelem is. Amiről egész héten beszéltem, hogy a világbajnokságot a védekezéssel és leginkább az emberhátrányos védekezéssel nyerhetjük meg, az beigazolódott. Aláírom és adom a régi igazságot: a meccset a támadók nyerik, a bajnoki címet a védelem” – értékelt Kovács Róbert szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján. 

Eredmény, döntő:
Magyarország–Szerbia 12–7 (3–3, 2–1, 3–0, 4–3)

(Borítókép: World Aquatics)