Szijjártó Péter az öltözőben gratulált a válogatott játékosainak

2023.07.25. 18:15 Módosítva: 2023.07.25. 23:57
Sűrű napja volt Fukuokában Szijjártó Péter külügyminiszternek: napközben lett hivatalos, hogy Budapestre költözik a Nemzetközi Úszószövetség, majd Huszain al-Muszallam elnök kitüntetést adott át számára a vizes sportok érdekében végzett munkájáért. A külügyminiszter a nap végén az öltözőben gratulált a vízilabda-válogatott tagjainak.

A magyar vízilabda-válogatott kedden 13–12-re legyőzte az Egyesült Államok csapatát a vizes világbajnokság negyeddöntőjében, és játszhat Spanyolországgal a fináléért. Varga Zsolt együttese végletekig kiélezett harcot vívott az amerikai válogatottal, még annak ismeretében is, hogy többször vezetett nagyobb előnnyel a mérkőzés közben.

A válogatott győzelme után a helyszínen tartózkodó Szijjártó Péter is gratulált a játékosoknak. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hatalmas örömet szereztek az amerikaiak elleni sikerrel. 

„Köszönjük szépen a fantasztikus élményt, óriási volt, főleg az a nagyvonalúság, hogy háromszor is elhitettük velük, ebből még bármi is lehet, mi meg izgulhattunk, de hát, ha jól értem, ez a vízilabda lényege, nem?” – mondta Szijjártó Péter az öltözőben. Hozzátette, már csak egy győzelemre van a válogatott az olimpiai kvótától, amelyet a két nap múlva esedékes Spanyolország elleni elődöntőn harcolhat ki, ugyanis a világbajnokság két döntőse megváltja jegyét a jövő nyári párizsi olimpiára.

FÉRFI VÍZILABDA
NEGYEDDÖNTŐ

Magyarország–Egyesült Államok 13–12    (4–4, 3–1, 3–2, 3–5)