Először hirdetett keretet a női vízilabda-válogatott kapitánypárosa

2023.09.18. 14:40
Huszonnyolc játékossal tartja meg első összetartását a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánypárosa, Mihók Attila és Cseh Sándor – számolt be a szövetség közleménye alapján a Magyar Távirati Iroda.

Minél több mindenkit szeretnénk látni, mit tudnak mutatni egy egymás elleni játékban, ehhez egy-egy csapatot alakítunk ki két-két sorral, ezért kaptak ennyien meghívót

– idézte a szövetség hétfői közleménye Mihók Attilát.

Alapként a tavalyi Universiade-csapat tagjait, illetve az elmúlt egy-két évben a bővebb felnőttkeret tagjaként már számba vett lányokat hívtuk meg az eddigi válogatottak mellé.

A bő keretben most nem szerepelnek az U20-as válogatottal múlt pénteken világbajnoki címet nyert játékosok, akiknél most elengedhetetlen a regeneráció.

„Egyelőre őket hagyjuk pihenni. Én úgy látom, bár erről még egyeztetünk Benczur Mártonnal, az U20-asok szövetségi edzőjével is, három-négy lány biztosan megkapja a lehetőséget, hogy itt újra bizonyítson – tette hozzák az MTI által idézett Mihók. – Igaz, azt mindig elmondjuk, hogy a junior- és a felnőttszint azért még távol áll egymástól, de ez nem jelenti azt, hogy aki ennyi idősen megüti a nagyok nívóját, az ne kapná meg a lehetőséget. Lesz annyi mérkőzés a következő hónapokban, hogy mindenki megmutathassa, itt a helye a csapatban."

Cseh Sándor társkapitány jelezte, kivételesen nem a Margitszigeten találkozik a csapat, hanem vidéki helyszínen tervezik az összetartást, annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb mozgás legyen és „a lányok minél jobban tudjanak koncentrálni mindenre", amit kérnek tőlük.

A magyar női vízilabda-válogatott kerete

Kapusok: Maczkó Lilla (Dunaújváros), Magyari Alda (UVSE), Kiss Alexandra (FTC), Torma Luca (Eger)
Mezőnyjátékosok: Ármai Zita (BVSC), Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Jancsó Patrícia (BVSC), Katona Zsófi (Eger), Keszthelyi Rita (Mataro), Kuna Szonja (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Géraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Pál Réka (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Pőcze Panna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szellák Csenge (Eger), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (FTC)  • Tippek
  • Hitelkártya