Rekorddöntéssel vonulna vissza az idény végén az FTC magyar klasszisa

2023.10.01. 13:58
Valószínűleg utolsó szezonjának vágott neki a világklasszis vízilabdázó Varga Dénes, aki a Ferencvárossal bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyerne – a játékos minderről a Kossuth rádiónak nyilatkozott. Az Újpestben nevelkedett, 36 esztendős pólós az utolsó még aktív tagja a 2008-ban olimpiai bajnoki címet nyert magyar férfivízilabda-válogatottnak.

A Ferencváros olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosát az ob I-es szezon rajtja után arról faggatta a riporter, mennyire motiváltan vágott neki az idénynek, és éhes-e a sikerre.

Az vagyok, hiszen nagy valószínűséggel ez az utolsó, és szeretnék tizenkettedjére is bajnok lenni, amivel talán vagy csúcstartó lehetek, vagy beállítom a csúcsot. Nem tudom pontosan, az archívum nem volt tökéletes, vagy az én forrásom. Most, az elmúlt két év után talán újra olyan csapatunk van, amely eséllyel pályázhat a Bajnokok Ligája-aranyra, úgyhogy ez mind visz előre engem

– nyilatkozta a Kossuth rádió Facebook-oldalán is megosztott videóban a Ferencváros klasszisa.

A profi karrierjét az UTE-ban kezdő, majd első jelentősebb felnőttsikereit a Vasassal elérő játékos az elmúlt években többször is beszélt közelgő visszavonulásáról, de ennyire egyértelmű kijelentést még sosem tett a jövőjével kapcsolatban.

Varga tavasszal árulta el, hogy bő egy éve hererákot diagnosztizáltak nála, a betegséget sikeresen legyőzte, de ezzel kapcsolatban megjegyezte, lepergett benne, hogy mit szeretne még megélni az életben.

Három és fél vagy négy hónappal voltunk a világbajnokság előtt, amikor elmondták nekem, hogy találtak egy rosszindulatú daganatot az egyik herémben. Hát ott azért lepergett előttem az életem filmje. Mi van, ha már csak fél évet élek, hogyan is kellene leélni azt a maradék hat hónapot? Hála istennek, nem volt ennyire drasztikus a helyzet, mint aztán kiderült, utókezelésre sem volt szükségem a beavatkozást követően, tehát nem kellett kemoterápiára járnom

– mondta májusban a VLV-nek.

Varga az előző idény végén visszavonult Hosnyánszky Norbert búcsújával az utolsó, még aktív olimpiai bajnok lett a kétezres évek Kemény Dénes-féle sikercsapataiból.

A 36 éves játékos az idén Fukuokában világbajnoki címet szerző együttesnek is tagja volt, így a cél alighanem egyértelmű: a 2024-es párizsi olimpián inthet búcsút több mint 20 éven át tartó profi pályafutásának. Remélhetőleg egy minél fényesebb sikerrel...

Klubszinten a Primorje Rijeka és a Szolnoki Dózsa színeit képviselte még. 2017-ben a Dózsával, 2019-ben az FTC-vel nyert LEN Bajnokok Ligáját.