Gólzáporos meccsen védett címet és állította be az UTE rekordját az FTC

2024.05.21. 21:03
Az FTC-Telekom Waterpolo megvédte címét a férfi vízilabda ob I-ben, miután a finálé második, keddi felvonásán 21–14-re nyert a Vasas ellen a Margitszigeten és ezzel begyűjtötte a diadalhoz szükséges második győzelmet – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A bajnoki döntő első, szombati felvonásának elején a Vasas ugyan még 2–1-re vezetett, a Ferencváros azonban simán fordított és könnyedén, 13–7-re diadalmaskodott – idézte fel az MTI.

A keddi összecsapáson hasonló volt a forgatókönyv, hiszen a piros-kékek szerezték az első gólt, de innentől kezdve fokozatosan ellépett az FTC, amely kegyetlenül kihasználta a rivális hibáit. A Vasas 4–3-nál időkérés után támadhatott az egyenlítésért, de kihagyta a helyzetet, majd lefordulás és ferencvárosi gól lett belőle, ez pedig érezhetően megfogta az angyalföldieket. A folytatásban egyfajta adok-kapok alakult ki (13 gól született a második negyedben), ami után a Ferencváros 11–7-re vezetett a nagyszünetben.

A fordulást követően is hasonló mederben zajlott az összecsapás, a Vasas kihagyott lehetőségeit az FTC lefordulásból gyors gólokkal büntette, így a harmadik negyed közepére már eldőlt a találkozó (15–9).

A bajnoki szezon záró nyolc percében mindkét szakvezető lehetőséget adott a cserekapusoknak, a vége „régi asztaliteniszes" eredmény lett, 21–14-re diadalmaskodott az FTC, amely június 5-7-én a Bajnokok Ligája máltai négyes döntőjében lesz érdekelt.

A pontvadászatban százszázalékos mérleggel záró FTC sorozatban a harmadik, története során pedig a 26. bajnoki elsőségét gyűjtött be, így az örökrangsor élén utolérte az éllovas Újpesti TE-t.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa, az öt gólt szerző Varga Dénes karrierje 12. bajnoki címét ünnepelhette, ezzel beállította Bozsi Mihály rekordját, amit utóbbi még 1930 és 1942 között állított fel – emelte ki a távirati iroda.

VÍZILABDA, FÉRFI OB I, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
FTC-Telekom Waterpolo–A-Híd VasasPlaket 21–14 (3–2, 8–5, 6–4, 4–3)

A két győzelemig tartó párharc győztese: a Ferencváros 2–0-val.