2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

Franciaveréssel folytatta olimpiai felkészülését női pólóválogatottunk

2024.06.28. 20:02
Pénteki második mérkőzésén megszerezte az első győzelmét a görögországi nemzetközi tornán a párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese – amely délelőtt 12–11-re kikapott Ausztráliától – 9–7-re nyert a Hertzka Orsolyával felálló, olimpiai házigazda franciák ellen.

Kalkíszban több mint 30 fok és némi szél fogadta a csapatokat, ezzel együtt is komoly tempót diktáltak az elején. Vályi Vanda szerzett vezetést közelről, amire Hertzka Orsolya válaszolt a franciáknál – írta tudósításában a pólószövetség hivatalos honlapja. A folytatás kevéssé alakult jól, az első negyed végére átvette a vezetést a francia válogatott, amely aztán a második játékrészt is jobban kezdte. 

A mieink a nagyszünet után kapcsoltak rá, Hajdú Kata remek lövése után sikerült átvenni az irányítást, és egy 5–1-es sorozattal meg is szilárdítani a magyar vezetést. A zárófelvonásban Rybanska Natasa találatával sikerült ismét kettőre növelni a magyar előnyt – a meccsen mindössze másodszor –, majd, bár erre kevesen gondoltak a találat pillanatában, Garda Krisztina hat perccel a dudaszó előtt eső, így késeinek a legkevésbé sem nevezhető góljával beállítani a 9–7-es végeredményt. 

A magyar gólszerzők Keszthelyi (2), Vályi, Parkes, Hajdú, Szilágyi, Faragó, Rybanska, Garda (1-1) voltak. 

A görögországi tornán a magyarok szombaton 10.45 órakor Kanadával játszanak, vasárnap pedig a házigazdák ellen ugranak medencébe – tekintett előre az MTI. 

Olimpiai felkészülés, Tetisz-kupa, Görögország

Magyarország–Franciaország 9–7 (2–3, 2–2, 3–1, 2–1)