2024. július 2. 18:00
Románia
Hollandia
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország

Véres jelenetekkel tűzdelt meccsen nyert ezüstérmet a magyar női pólóválogatott

2024.06.30. 14:52
Az olimpiai kvótás magyar női vízilabda-válogatott 10–8-ra győzte a házigazda Görögországot a Tetisz Kupa nemzetközi felkészülési torna utolsó játéknapján, vasárnap, ezzel a második helyen végzett.

A magyar szövetség beszámolója szerint brutális meccset játszott egymással a két válogatott, ami furcsa annak tükrében, hogy egy sima felkészülési tornáról volt szó.

Keszthelyi Rita és Athina Giannopulu párharcából utóbbi súlyosan vérző fejjel került ki az első negyedben, amire valamiért nem adtak kiállítást a játékvezetők. A második negyedben kezdett elfajulni a barátságosnak titulált meccs, Mahieu Geraldine ütése piros lapot ért.

A kedélyek a térfélcsere után sem csillapodtak, Garda Krisztinát fejbe rúgta Maria Patra, úgyhogy neki is villant a piros.

A harmadik negyed vége előtt Faragó Kamilla pont akkor talált be, amikor kiegészültek a görögök, de néhány perces tanácskozást követően a játékvezetők elvették a gólt, mondván a zsűri túl későn engedte vissza a kiállított hazai játékost...

A negyedik negyed elején is ütötték-verték egymást a játékosok a vízben, a végén aztán a magyar játékosok szállhattak ki boldogabban a medencéből.

„Ezzel a csapattal gyakorlatilag ez az első ilyen torna, ami nem világesemény, és ahol nap nap után különböző stílusú és minőségű ellenfelekkel játszhattunk” – mondta Mihók Attila.

A szövetségi kapitány arra utalt, hogy miután Cseh Sándorral tavaly ősszel átvették a csapatot, az Európa-bajnokság, majd a világbajnokság előtt egy-egy tesztmeccsük volt, de klasszikus felkészülési tornára nem jutott idejük.

Elégedettek lehetünk, bár nyilván nem úgy képzeltük ezt a hétvégét, hogy rögtön kikapunk az ausztráloktól. Rendeztük a védekezésünket, aminek nálunk mindig is a célkeresztben kell lennie. Meccsről meccsre, vagy inkább negyedről negyedre javultunk, és pont ma, a görögök ellen sikerült a legjobbat nyújtani ezen a téren

– magyarázta a tréner.

A válogatott Görögországból nem tér haza, hanem San Franciscóba repül, ahol tíz napig együtt készül az előző három olimpiát megnyerő amerikai csapattal, írja az MTI.

Az edzőpárosnak hamarosan három fővel szűkítenie kell a keretét. Mihók Attila elmondta: mindenképpen szeretné megnézni a statisztikákat, visszanézni az edzőmérkőzéseket, akár többször is, és csak ezt követően hozzák meg döntésüket.