Drága Olvasók!

2019.06.24. 18:11 Módosítva: 2020.03.16. 18:21

Amikor tavaly a segítségeteket kértük, álmunkban sem gondoltuk, hogy több mint tízezer olvasó ad pénzt az Indexnek, méghozzá közel 200 millió forintot. Itt tart most a kampány.

A működési költségek mellett – amelyek egyébként a legtöbb pénzt elviszik – azért kértünk támogatást, hogy régóta dédelgetett terveinket is megvalósítsuk. A kitűzött célok többsége elstartolt vagy előkészítés alatt van, néhány példa a teljesség igénye nélkül:

  • Azt akartuk, hogy a vidék ne csak egy időközi választás vagy egy családi tragédia miatt kerüljön az újságba, ezért elindítottuk a Mi Vidékünk sorozatot. Zala és Vas megyén túl vagyunk, Veszprém és Csongrád következik.
  • Azt akartuk, hogy többet mehessünk külföldre riportozni, hogy bemutassuk nektek az akár mindennapjainkat is befolyásoló folyamatokat a világban; így láthattátok, mi zajlik Párizsban, Bécsben és Gyulafehérváron. Sok ilyet tervezünk még.
  • Azt akartuk, hogy az Indexet ne a pongyola helyesírással azonosítsátok. A cikkeink immár a nap nagy részében korrektúrázva vannak – az online sajtóban ritka módon.
  • Azt akartuk, hogy angolul is lehessen olvasni minket, hiszen az ország iránt fokozódott a nemzetközi érdeklődés. Az angol Index presztízsben is felbecsülhetetlen.
  • Azt akartuk, hogy jöjjenek hozzánk lelkes, fiatal újságírótanoncok. Közel kétszázan jelentkeztek az Index gyakornoki programjába, a legtehetségesebb kilenc az újság fizetett gyakornoka lett.
  • Azt akartuk, hogy ne csak olvassatok minket, de hallgassatok is, ezért az elmúlt hónapokban indítottunk 7 új podcastet.
  • Azt akartuk, hogy ne csak olvassatok és hallgassatok, de nézzetek is minket. Készül a videós stúdiónk, és új tartalmi formákkal is kísérletezünk: elindult az animációs infovideó-sorozatunk, a Képbehozó, és előkészítjük az új, igényesebb longformunkat is.

A támogatásotokra égető szükségünk van, hogy újabb célokat fektethessünk le magunk elé, hogy fennmaradhassunk, hogy megőrizhessük az állandó, megbízható és minden politikai-gazdasági szereplőtől független, ingyenes hírszolgáltatást. Nálunk nincsenek állami hirdetések, kormányközeli cégek sem reklámozzák magukat. Csak a piac van. Csak ti vagytok.