Olivér
4 °C
8 °C

Foglalt az iPad márkanév

2010.01.28. 15:35 Módosítva: 2010-01-28 15:36:41
Az Apple már megint figyelmetlenül választotta ki a forradalmian új kütyüjének a nevét. A Fujitsu azt állítja, hogy övé az iPad márkanév.

Ismerős lehet a történet, mert az Apple másodszor követi el ugyanazt a hibát. Legutóbb az iPhone bejelentése után derült ki, hogy a név már foglalt, ráadásul egy iparágbéli cég, a Cisco telefonjának a nevét bitorolta el az Apple.

Most a Fujitsu jelentkezett be az Apple ügyvédeinél. Az iPad nevet ugyanis 2003 óta használja, és a japán cég már rég benyújtotta a márkanév védelmére irányuló kérelmét az amerikai szabadalmi hivatalnál. A legfőbb gondot az jelentheti, hogy a Fujitsu egy USA-ban is forgalmazott hordozható elektronikus készletnyilvántartó eszközt nevez iPadnak.

Más országokban is levédték a nevet, de teljesen más iparágakban: Németországban a Siemens használja az autóiparban, Kanadában a Coconut Glove pushup melltartója iPad. Ezek aligha jelentenek gondot, de a Fujitsut nehezebb lesz meggyőzni arról, hogy az Apple iPad teljesen más termék, más piaci szegmensnek készült.

Ennek ellenére előfordulhat, hogy maradhat az Apple iPad neve, hiszen a cég a Ciscóval is meg tudott egyezni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?