Készítsen válogatáskazettát online

2010.08.16. 10:29
Zenei listákat a YouTube-on és Vimeón is létre lehet hozni. De ha olyat szeretnénk, mely különböző videoszolgáltatók videóit gyúrja egybe, akkor már keresgélnünk kell az alkalmas szolgáltatást. A magyar fejelsztők által készített Dragontape ezt ígéri egy egyszerűen használható felületen.

Szinte egy időben két zenei közösségi szolgáltatás is indult, melyet magyar fejlesztők készítettek. A Venossiról már írtunk, most a Dragontape-et mutatjuk be. Ez egy olyan webes alkalmazás, amellyel a YouTube-on, Vimeón és hasonló videomegosztó oldalakon található kedvenc videoklippjeinkből rendezhetünk saját válogatásokat, és azokat összefüggő műsorként vetíthetjük le, oszthatjuk meg a barátainkkal, vagy akár publikussá is tehetjük őket. Erre a YouTube is képes, hiszen playlisteket ott is össze tudnak állítani a felhasználók. A Dragontape annyival tud többet, hogy az ember bármely videomegosztóbol össze tudja majd mixelni kedvenc számait. Egyelőre csak a YouTube-ot használják, de nemsokára a Vimeo, Dailymotion és a Metacafe is bekerül a rendszerbe.

zene

A playlisteket egy url-en nézheti meg vagy oszthatja meg barátaival. A fejlesztők szerint az igazi újdonság a használatában van, a felület nagyon egyszerű, tele van vizuális elemekkel. Maga az ötlet onnan jött, hogy nem találtak olyan alkalmazást, mellyel egyszerűen meg lehet osztani egy zenei válogatást közösségi oldalakon, például Facebookon, Twitteren, Google Buzzon. A név is innen ered, a házilag készített válogatáskazettákra gondoltak, amikor a Dragontape-et kitalálták. A használata egyszerű, be kell írni a keresőbe az előadó nevét vagy a szám címét és azokat a videókat, melyeket látni szeretnénk a listában egyszerűen odahúzzuk a megfelelő helyre.

Az ötlet maga nem új, voltak erre már külföldi példák. Ismerhetünk személyes csatornákat létrehozó alkalmazások (Vodpod), videozerkesztők (Jaycut) és kifejezetten bulizásra kitalált eszközök is (Tubedisco).

Az oldal eddigi tesztelői azt mondják, hogy nagyon egyszerű a használata és ez adja a plusz élményt. A fejlesztést három hónapja kezdték, különböző intenzitással 6-7 ember vett részt a projektben.

A fejlesztők szeretnének rövid időn belül annyi felhasználóhoz eljutni, hogy egy-egy fizetős extra funkció bevezetése (például vágási effektek a klippek illesztéséhez) már képes lesz fenntartani a további fejlesztést. A jelenlegi béta verzióban is elérhető funkciók (válogatások készítése, mentése, megosztása) mindig is ingyenesen elérhetők maradnak. Az oldal nyelve az angol, mert nemzetközi piacban gondolkodnak elsősorban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás