Piroska
-1 °C
5 °C

Jövőre érkezik a Google TV

2010.09.08. 13:39
Idén karácsonykor még csak az Egyesült Államokban kerülhetnek a fa alá olyan tévék, amelyek a Google szoftverét futtatják. A beépített keresővel webes videókat kereshetnek a felhasználók.

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója bejelentette, hogy jövőre világszerte elérhető lesz a a tévés szoftverük, amely kapcsolatot teremt a tévéműsorok és az interneten elérhető videók között. Schmidt a berlini IFA 2010 kütyükiállítást lezáró beszédében foglalkozott a Google TV platformmal, amely az Egyesült Államokban már ősszel megjelenik.

A Google együttműködik a tartalomgyártókkal, hogy elegendő online tartalmat tudjon nyújtani a felhasználóknak. Még dolgoznak azon, hogy a tévék az Android operációs rendszeren elérhető szoftvereket is futtatni tudják. A szoftverben később hangfelismerés is lesz, így a későbbiekben a kereséshez nem lesz szükség billentyűzetre vagy távirányítóra.

A Google TV-t támogató tévékészüléken egy keresősáv lesz a képernyő tetején, amellyel a kábeltévés műsorok és a webes tartalmak is előkereshetők.

Korábban írtunk arról, hogy ugyanezt a funkciót látja el a magyar Homesys szoftvere, de az nem a tévén fut, hanem számítógépen.