A Facebook visszakézből pofozza a Yahoo-t

2012.04.04. 11:57
A Yahoo váratlan vendégként érkezett meg a Facebook tőzsdére lépését várók bulijába, és csak egy szabadalmi pert vitt ajándékba. A Facebook jogászai ellentámadásba lendültek, és azt állítják, hogy a Yahoo is sérti néhány szabadalmukat.

Alig két hete derült ki, hogy a Facebook több száz szabadalmat vett meg az IBM-től, és már akkor tudni lehetett, hogy azokat a Yahoo elleni védekezésre használja fel a közösségi portál. A Facebook jogászai gyorsan átnyálazták a papírokat, és a bíróságon máris benyújtották a panaszukat arról, hogy szerintük a Yahoo is szabadalombitorló.

„Megvédjük magunkat a Yahoo által indított perben, ezért ma benyújtottuk a válaszunkat és egy ellenkeresetet, amiben az áll, hogy a Yahoo a Facebook tíz szabadalmát jogosulatlanul használja" – mondta Ted Ullyot, a Facebook jogi képviselője. Ullyot szerint a Yahoo nagyon rövidlátó volt, amikor úgy döntött, hogy az innováció helyett a pereskedést részesíti előnyben.

A Facebook természetesen ott üti a riválisát, ahol a legjobban fáj neki. A tíz kifogásolt szabadalom a weboldal és a tartalmak optimalizálásával, a releváns információkat rangsoroló motorral, a Yahoo tulajdonában lévő Flickr képmegosztó portállal, valamint a hirdetési rendszerrel kapcsolatos. A Yahoo többnyire a hirdetési rendszeréből él.

Ezzel a lépéssel a Facebookot vezető Mark Zuckerberg eléggé érthetően a Yahoo-vezér Scott Thompson tudtára adta, nem szereti, ha a 100 milliárdos tőzsdei bevezetés előtt piszkálják. Ez lesz az Egyesült Államokban az év legnagyobb tőzsdei eseménye, és a résztvevők nem hagyják, hogy a váratlan vendégként érkező Yahoo elrontsa a bulit.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM