Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

A Samsungot népszerűsítheti az Apple

MTI/Index
2012.07.19. 11:44

Meglepő ítéletet hozott egy brit bíróság az Apple és a Samsung ügyében. A kaliforniai gyártó azért perelte be a Samsungot, mert szerinte a Galaxy Tab táblagép az iPad másolata. Most a felperesnek nyilvánosan vissza kell vonnia ezt az állítását. Ugyanez a brit bíróság múlt héten arról döntött, hogy a Samsung Galaxy Tab és az Apple iPad táblagépek nem téveszthetők össze egymással, ezét a Samsung nem sértette meg az Apple szellemi tulajdonhoz fűződő jogait.

Az Apple honlapján hat hónapig kell szerepelnie egy nyilatkozatnak a brit bíróság döntésének tudomásul vételéről, és emellett számos brit napilapban és magazinban kell fizetett hirdetésben visszavonni azt az állítást, hogy a Samsung lemásolta az iPad formai kialakítását. Az Apple a döntéssel szemben fellebbezéssel élhet.

Amennyiben a bírósági döntés törvényerőre emelkedik, az megszégyenítő lesz az Apple számára, hiszen a saját weboldalán kell megneveznie egy közvetlen riválisát. Az Apple a hirdetéseiben még nem szerepelt egyetlen ellenfele sem. Még a híres Mac vs PC reklámjaiban is csak általánosságban beszélt a Windows és az OS X platformok közti különbségekről, és nem nevezte nevén a hardvergyártó riválisait. Ugyanakkor az Apple a sajtóközleményeiben utánzónak nevezte a Samsungot, mondván az szolgaian lemásolja termékei formai megjelenését, csak hogy profitálhasson az Apple sikeréből.  • Bérelnék
  • Hírek