Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Két új iPhone-t is bemutat az Apple

2013.08.21. 10:52

Pörgős szeptemberre készülnek a gyártók, a hónap első hetében több nagyobb cég is új mobilokat mutat be, hogy tartani tudják a versenyt az Apple új iPhone-jával vagy iPhone-jaival szemben. Az amerikai cég ugyanis szeptember 10-én tartja éves termékbemutató show-ját, ahol legalább egy, de egyes hírek szerint két új iPhone-t is bemutatnak.

A Wall Street Journal beszállítóktól érkezett információra hivatkozva írja, hogy egy prémiumkategóriás és egy alsó kategóriás mobilt is bemutat az Apple. Ez a cég eddigi stratégiájának radikális változását jelenti, hiszen eddig mindig egy mobilt mutattak be, és az a prémiumtermékek közé volt sorolható.

Elemzők már régóta várják, hogy az alsóbb szegmensben is megjelenik a cég termékeivel, hiszen csak így tudná felvenni a versenyt a jóval elterjedtebb Androiddal szemben. Az Apple természetesen nem kommentálta az értesülést, így azt sem tudni, hogy a két mobilt egy napon mutatnák-e be, vagy az eddigiekhez hasonlóan egy termékre koncentrálna a cég, a másik mobilt pedig egy későbbi időpontban hoznák nyilvánosságra.

Több nagyobb versenytárs készül az iPhone bemutatójára, néhány nappal vagy egy héttel korábban bemutatják saját új termékeiket akár külön eseményen, akár kihasználva, hogy szeptember elején lesz az egyik legrangosabb nemzetközi szórakoztatóelektronikai kiállítás Berlinben. A Samsung az IFA előtt két nappal, szeptember 4-én mutatja be a legújabb nagy kijelzős phabletjét, a Galaxy Note harmadik szériáját.

Emellett a Samsung bemutatja a Galaxy Gear nevű okosórát, amely valószínűleg nem önálló mobil, hanem az okostelefonok kiegészítője lesz. Andorid fut majd rajta, telefonálni lehet vele, emaileket olvasni vagy internetezni. A korábbi hírekkel ellentétben nem lesz hajlékony a kijelzője, bár a cég már dolgozik ezen a technológián.

A Sony lesz a másik cég, amely új mobillal rukkol elő, ők az Xperia sorozat legújabb darabját mutatják be, amelynek érzékelője olyan lesz, amit tévékben és kamerákban használnak. A cég sokat vár ettől a mobiltól, amely szerves része lenne egy teljes szórakoztató rendszernek, amelybe a tévék és a konzolok is beletartoznak.

A két cég már a karácsonyi szezonra készül termékeivel. Fontosnak tartják, hogy az Apple előtt mutassák be az újdonságokat, így az új iPhone-ok megjelenése nem nyomja el teljesen a modelleket.