Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Virtuális szemüveget mutat be a Sony

2014.03.14. 10:05

A Sony hamarosan bemutatja a saját virtuális szemüvegét, amit a Playstation 4-hez lehet majd használni; a cég ezzel kívánja felvenni a harcot az Oculus Rifttel szemben.

Az Edge magazin szerint a Sony a Game Developers Conference-en fogja bemutatni a szemüveget. A demonstrációs szoftvereket a Sony belső stúdiói készítették. A Sony nem kommentálta az értesülést, de más források megerősítették a hírt megszellőztető Guardian információit.

A külsős fejlesztők, akik kaptak prototípust a VR szemüvegből, az Edge-nek azt mondták, hogy a Sony készüléke sokkal jobb, mint az Oculus Rift.

A Sony már régóta kísérletezik fejre csatolható kijelzőkkel. A Personal HD-t és a 3D Viewert már 2011-ben bemutatták, de mostanáig nem beszéltek arról, hogy virtuálisvalóság-kompatibilis eszközöket is terveznének.