Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Jön az internet nélküli Google Maps

2015.11.10. 17:55

A Google még májusban jelentette be, hogy valódi zsebtérképet faragnak a Google Mapsből, amihez nem lesz szükség internetre. Ma, hat hónappal később a terv percekre van a megvalósulástól: a Mapsen rövidesen elérhető lesz az offline navigáció. Vagyis nem kell állandó internetkapcsolat a tájékozódáshoz, simán letölthetjük a kívánt városrészt a telefonunkra.

Az offline térképet úgy tervezték, hogy passzoljon a Maps online verziójához; a kettő közötti átmenet észrevehetetlen. A Google azt nyilatkozta, hogy a frissítés még ma elérhető lesz az Android-felhasználóknak, de rövidesen az IOS port is elkészül.

Russell setup.0.gif

A Google Mapsen 2012 óta lehet lementeni térképrészleteket, de a funkció elsősorban az Egyesült Államokban használható, Magyarországon nem. Remélhetőleg az új frissítés már itthon is elérhető lesz, és hazai térképrészleteket is elmenthetünk a telefonunkba.

Hogy a készülékeken ne foglaljon túl sok helyet, a Google Maps a letöltésnél is optimalizál. Az éttermek és szórakozóhelyek például rajta lesznek a letöltött térképen, de a csak az értékelésüket és a telefonszámukat mutatják meg, a fotókat vagy a felhasználói értékeléseket nem.

Az offline üzemmóddal a térkép használata is felgyorsítható. A Google projektmenedzsere, Amanda Bishop szerint a térképek sokkal gyorsabban fognak betöltődni, mivel nem kell várakoznunk az adatkapcsolatra.