János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kínai kézbe kerülhet az Opera

2016.02.10. 14:11

A böngészőjével híressé vált Opera 1,2 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot kapott egy kínai konzorciumtól. Az internetes cégeket tömörítő csoportnak része a Kunlun és a Qihoo 360 is, és két komolyabb befektetési alap, a Golden Brick és a Yonglian is mögöttük áll.

A vállalat igazgatótanácsa támogatja a javaslatot; a tagok név nélküli szavazáson dönthetnek a cég sorsáról. Az 1,2 milliárd dolláros ajánlat nem véletlen: ennyit ért az Opera-részvények 53 százaléka az oslói értéktőzsde február 4-i zárásakor. A felvásárlással kapcsolatos pletykák hatására a cég két napra felfüggesztette a tőzsdei kereskedelmet.

Az Opera vezérigazgatója, Lars Boilesen szerdán azt nyilatkozta, ha eladják a céget a konzorciumnak, az megerősítheti az Opera piaci pozícióját, és felgyorsíthatja a cég növekedését.

Az Opera 2015-ben kezdett el vevőt keresni a cégre. A böngészőjük egyre csak veszített a népszerűségéből, a reklámbevételeik csökkentek, és a cég is kevesebb pénzhez jutott, mint korábban.