Lemondott a Samsung vezérigazgatója

2017.10.16. 09:06

Pénteken két fontos hír is érkezett a Samsung háza tájáról. A vezérigazgató, Kwon Oh-hyun bejelentette távozási szándékát, illetve közölték a harmadik üzleti negyedév előzetes adatait; ezek szerint hihetetlenül magas eredményt értek el ebben az időszakban – írja az IT Café.

Kwon Oh-hyun 32 éve dolgozik a vállalatnál, mégis közölte, hogy márciusban lemond a posztjáról, mivel a cég példátlan válságban van. Ezzel valószínűleg nem üzleti vagy gyártási problémákra utalt, hanem arra, hogy a hierarchiában csak alelnökként szereplő Lee Jae-Yongot, a Samsung tényleges vezetőjét augusztusban korrupciós vádak alapján öt év börtönre ítélték.

A vezérigazgató indoklásában elmondta, hogy ezen a válságon csak úgy lehet felülkerekedni, hogy ha egy új, fiatalokból álló vezetés veszi át az irányítást, akik az új és egyre rövidebb időközönként érkező kihívásokra releváns válaszokat tudnak adni. A vezérigazgató saját magát már nem tartja erre képesnek.

A Samsung egyelőre nem nevezte meg Kwon Oh-hyun utódját.

Nem sokkal a vezérigazgató bejelentése előtt hozták nyilvánosságra a harmadik üzleti negyedév várható számait. Ezek szerint az üzemi nyereség közel 13 milliárd dollárnak megfelelő dél-koreai von; ez majdnem háromszorosa az előző év azonos időszakában elértnek. A teljes árbevétel mintegy 51 milliárd dollár, ami 30 százalékkal több, mint a 2016-os év harmadik negyedévében.  • Tippek
  • Árfolyam