Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elegáns és rémisztő az új bostoni robotkutya

2017.11.14. 09:32

Újabb robotkutyát mutatott be videón a Boston Dynamics, melyet a Google nyáron eladott a japán Softbanknak, állítólag részben azért, mert a robotjaik túl ijesztőek voltak a nyilvános megjelenéshez. A mérnökök ezt azért nem vették annyira komolyan, az alábbi videó a bizonyíték rá, hogy keményen dolgoznak a gépjeiken, és szentül hiszik a cégnél, hogy a robotika nagyobb dobás lesz, mint az internet.

A november 13-án kiadott videón egy SpotMini névre keresztelt robotkutya látható, az eddigi legelegánsabb borítással, és a testét telepakolták szenzorokkal, hogy jobban fel tudja térképezni a környezetét.

Még mindig úgy érezzük, hogy elszaladnánk a robotkutya szuszogó hangját hallva, de ránézésre inkább úgy mozog ez a gép, mint valami mókás kedvű rajzfilmkarakter.