Nagy bajban van a Tidal

2017.12.13. 15:16

A norvégiai Dagens Næringsliv beszámolója szerint komoly pénzügyi gondokkal küszködik a Tidal. A cd és a stúdiófelvételek hangminőségét kínáló zeneszolgáltatónak állítólag csak annyi pénze maradt, hogy fél éven át finanszírozza belőle a működési költségét.

A Tidal szóvivője a Verge kérdésére azt nyilatkozta, hogy a szolgáltatás indulása óta hallanak negatív sztorikat a cég működéséről, de eddig minden évben tovább növekedtek.

A Dagens Næringsliv szerint a Tidal tavaly 44 millió dollár (12,3 milliárd forint) adózás előtti veszteséggel zárta az üzleti évet. Ez nem tűnik soknak, ha a Spotify hasonló időszakban összegyűlt 581 milliós veszteségével hasonlítjuk össze, de nekik emellett hárommilliárd dollár bevételük volt.

Év elején a Sprint 33 százalékos részesedést vásárolt a Tidalből. Akkor a céget vezető Juan Perez állítólag azt mondta, hogy a befektetés egy-másfél év működési tőkét jelentett a cégnek. A Tidal úgy tervezi, hogy 2018 közepére nyereségesek lehetnek.

A Sprint befektetése óta a Tidal egyszer sem hozta nyilvánosságra a szolgáltatást használó előfizetők számát. A cég ügyeivel régóta foglalkozó Dagens Næringsliv azt írta, hogy a Tidal-előfizetők száma a korábban bejelentettnél sokkal alacsonyabb is lehet. De mindegy is, hogy néhány százezer vagy hárommillió előfizetőjük van: még ha az optimista becslés igaz is lenne, az is eltörpülne az Apple Music 30 millió, vagy pláne a Spotify 60 millió előfizetője mellett.

(The Verge | Dagens Næringsliv)  • Bérelnék
  • Bankszámla