Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Videón, ahogy Elon Musk és csapata átéli a Tesla űrbe küldését

2018.02.11. 10:22

Magyar idő szerint kedd éjjel volt a világtörténelem legsajátosabb és legnagyobb figyelmet kiváltó űrkísérlete. Elon Musk és a SpaceX csapata az űrbe küldött egy Falcon Heavy rakétát, és rajta egy Tesla elektromos autót.

A kísérlet, amit egyebek mellett a világ legdrágább, de leghatásosabb autóreklámjának is nevezhetünk, sikeres volt. A gyakorlatilag három Falcon-9 rakétából összerakott szerkezet tökéletesen működött, noha sikerére igazán nem számított senki, és még maga Elon Musk is ötven százalék esélyt látott a kudarcra.

A sikeres teszttel a világ jelenleg legnagyobb teljesítményű rakétája lett a Falcon Heavyből, amely rakterében most Elon Musk meggypiros Tesla Roadsterét vitte az űrbe (ülésében egy SpaceX-szkafandert viselő bábuval). Musk, aki később akár a Marsig is vinne embereket az űrprogramja részeként, a fellövést szó szerint tátott szájjal bámulta – és aki ezt nem hiszi, annak nem kell utánajárnia. A National Geographic ugyanis kitwittelte azt a videót, amit a rakéta indításának pillanataiban forgatott a "backstage"-ben, és amelyen nyomon követhető, Musk és csapata hogyan élte át a történelmi pillanatokat.

Így.