Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Tesla felturbózza az autógyártást

GettyImages-940234674
2018.04.03. 16:36

Heti 2000-re növelte a legyártott Model 3-ak számát a Tesla, legalábbis egy email szerint, amit Elon Musk, a cég vezérigazgató írt. Ez szép növekedés, ha a korábbi eredményekből indulunk ki, de még mindig elmarad Musk eredeti várakozásaitól, a heti 2500 autótól.

Eközben az Information úgy értesült, hogy a Model 3 késlekedése miatt frusztrált Musk eltávolította a gyártásvezetőjét, Doug Fieldet, és ő maga vette át a helyét.

A kérdéses emailben Musk ünnepli a heti kétezer darabos sorozatgyártást, de figyelmen kívül hagyja a nagyobb problémát: a lekésett határidőket.

Rettentő nehéz volt átlépni a heti 2000-es darabszámot a Model 3 gyártásával, de végre elértük. Ha minden a tervek szerint alakulna, akár hét nap alatt is meghaladhatnánk ezt a számot!

Ami ennél is fontosabb, hogy a Tesla-gyártás rendszere ehhez stabil alapot kínál - ez azt jelenti, hogy több mint heti 4000-et gyárthatnánk a Model S-ből, X-ből és 3-ból, és ez a szám tovább növekedhet. Ez már a duplája a 2017-es tempónak! Ha ilyen ütemben haladunk, azt hiszem, év végére a négyszeresére gyorsulhat a gyártás.

Musk emailje néhány nappal azután érkezett, hogy egy belsős levelezésben a Tesla önkénteseket keresett, akik hajlandók lennének felpörgetni a Model 3 gyártását, ezzel is a gyűlölködők orrára koppintva. De a Tesla a múlt héten ettől függetlenül is negatív kontextusban szerepelt a hírekben:

  1. Sor került az eddigi legnagyobb jármű-visszahívásukra.
  2. A kaliforniai halálos balesetben érintett Tesla Model X-ben be volt kapcsolva az Autopilot.

A Model 3 gyártásának felpörgetése a legjobbkor jött az autógyártónak, ami hétéves története eddigi mélypontját produkálta a tőzsdén, miután kérdések merültek fel a vállalat hosszú távú finanszírozhatóságával kapcsolatban.

A Tesla jelentése szerint 2017 utolsó negyedévében 2425 Model 3-at gyártottak. A vállalat jelentős fejlődést ért el a gyártást lassító folyamatok felszámolása terén. Bár a heti 2500-as darabszám elérését 2018 elejére halasztották, a terveik szerint év végére a heti ötezret is elérhetik.

(The Verge | The Information | Jalopnik)

(Borítókép: Scott Olson / Getty Images Hungary)